Video konferans yazılımları hem bireysel hem de kurumsal kullanımda birçok fayda sağlar. Uzaktan çalışma modelinde iletişimi sürdürmek, ekipler arası iş birliğini güçlendirmek ya da dünyanın bir ucundaki arkadaşınızla görüşmek için olsun iyi bir video konferans yazılımı ile sorunsuz bir süreç elde edebilirsiniz.
Peki, video konferans yazılımları arasından seçim yaparken hangi kriterleri göz önünde bulundurmalısnız?
Video/ses kalitesi, kullanım kolaylığı, uyumluluk, erişebilirlik, iş birliği özellikleri, katılımcı kapasitesi, güvenilirlik ve maliyet bu kriterlerden sadece birkaçı.
Tüm bu kriterleri ve hızla gelişen video konferans yazılımlarını değerlendirdiğimizde öne çıkan OctaMeet ve Zoom uygulamalarını sizler için değerlendirdik.
OctaMeet vs. Zoom: Öne Çıkan Özellikler
OctaMeet vs. Zoom: Benzer Özellikler
Her iki araç da bir video konferans yazılımının sunması gereken temel özellikler konusunda oldukça başarılı diyebiliriz.
Ancak genel tabloya göz attığımızda video/ses kalitesi, kullanım kolaylığı, ekran/dosya paylaşımı, entegrasyon ve iş birliği özellikleri ile OctaMeet daha avantajlı bir uygulama olarak öne çıkabilir.
OctaMeet ve Zoom uygulamalarının temel özellikleri ise şunlardır:
- HD video ve ses akışı
- Toplantı içi sohbet/mesajlaşma,
- Mobil uygulama
- Sanal arka planlar
- Toplantı odaları
- Güçlü entegrasyon yetenekleri
- Dosya ve ekran paylaşımı
OctaMeet ve Zoom temel özellikler konusunda benzer olsa da aralarındaki farklılıklara değinmekte de fayda vardır. Böylece kendi ihtiyacınıza en uygun video konferans yazılımını daha kolay bir şekilde seçebilirsiniz.
OctaMeet Video ve Ses Akışında Maksimum Kalite Sunar
OctaMeet, yüksek kalitede video ve ses akışı ile uzaktan iletişim için video konferans yazılımları arasında öne çıkmayı başarır.
Hem günlük hem de profesyonel görüşmelerde sorunsuz bir deneyim yaratmak adına geliştirilmiş bir altyapı sunar. Düşük ya da düzensiz ağ bağlantılarında bile HD video akışını korumak mümkündür.
Dahası, kalabalık ve gürültülü ortamlarda kristal netliğinde ses akışı sağlamak adına Gürültü Engelleme özelliğine dikkat çeker. Katılımcılar, arka plan seslerini azaltarak hareket halindeyken bile sorunsuz iletişim süreci sağlayabilirler.
Zoom yazılımında da HD video ve ses akışı gözlemlemek mümkündür. Ancak bunun internet bağlantısına göre ayarlanması düzensiz ağ akışlarında çeşitli sorunların ortaya çıkmasına sebep olabilir.
Özellikle hareket halindeyken ve online toplantılar gerçekleştirmek için OctaMeet’in daha avantajlı olduğu söylenebilir. Ağ bağlantısını maksimum verimlilikte kullanması ve teknik sorunların önüne geçmesi istenilen zaman istenilen yerde sanal toplantılar gerçekleştirilmesine olanak tanır.
Sonuç olarak, OctaMeet video ve ses akışında maksimum kalite yaratarak Zoom uygulamasının bir adım önüne geçmeyi başarır.
OctaMeet Entegrasyon Yetenekleri ile Öne Çıkar
Zoom, SFA ve CRM gibi kurumsal iletişimde öne çıkan uygulamalarla entegrasyon sağlasa da kısıtlı özellikler sunması kullanıcılar için zorluklar yaratabilir.
Zoom çoğu uygulama ile entegre olabilse de toplantı sırasında uygulamaları kullanım açısından eksik kalır. Sadece yerel entegrasyonlara izin vermesi etkileşimli toplantılar kurulmasının önüne geçebilir.
OctaMeet ise takvim entegrasyonları ile proje yönetim araçlarına ve ekip iş birliğine katkı sağlar. Outlook ve iCalendar gibi yazılımlarla hızlı bir şekilde entegre olabilmesi çok yönlü kullanıcı deneyimini vurgular niteliktedir.
Tüm bunlara ek olarak, tüm iş süreçlerinin tek bir uygulama üzerinden yönetilmesini sağlayan Octapull SFA ve uzaktan saha görüşmesi planlamanıza olanak tanıyan OctaSales ile kapsamlı bir uygulama çözümü elde etmek mümkündür.
OctaMeet Gelişmiş Veri Güvenliği ile Oldukça Hassas Bir Yaklaşıma Sahiptir
Dijital iş ortamında güvenlik sağlamak işletmelerin hassas verilerini koruma altına alabilmesi adına oldukça önemlidir. Sadece video konferans yazılımlarında değil, her türlü şirket yazılımda yüksek veri güvenliği kriterine öncelik verildiği bilinir.
OctaMeet, gelişmiş veri güvenliği konusunda oldukça başarılı yerli bir video konferans yazılımıdır. Uçtan uca şifreleme ve doğrulama önlemleri ile tüm toplantıların yüksek güvenilirlikte gerçekleşmesine olanak tanır.
OctaMeet ile uzaktan çalışma güvencesi elde etmenize olanak tanıyan bir diğer özellik Türkiye’deki sunucuların kullanılması olur.
Türkiye’deki kullanıcılar toplantı ve kullanıcı verilerini Türkiye’deki sunucularda saklayarak yüksek güvenlik ortamı oluşturabilir.
Tüm bunlara ek olarak On-Premise (Yerinde) kurulum imkânı sağlayan OctaMeet sayesinde işletmeler tüm verilerini kendi sunucularında saklama avantajına sahip olur.
Zoom ise uçtan uca güvenlik imkânı sağlarken sunucu depolama alanında Türkiye’deki kullanıcılar için eksik kalabilir.
OctaMeet Annotation Özelliği ile Sunum Sürecini Kolaylaştırır
Zoom video konferans yazılımını öne çıkaran özelliklerden biri Annotation özelliğidir. Bu özellik sayesinde katılımcılar ekrandaki görüntü üzerine notlar ve çizimler ekleyerek sunum sürecinde avantajlar elde edebilir.
OctaMeet sürekli olarak güncellenen bir video konferans yazılımı olarak bu özelliğini yakında duyuracaklar listesine dahil eder. OctaMeet’e yakında eklenecek olan özellikler bu şekilde listelenebilir:
- Anket: Toplantı sırasında katılımcılara anket göndererek sonuçlar üzerinde analiz ve değerlendirmeler yapılmasını içerir.
- Konuşma Sıraları ve Süreleri: Toplantı sırasında karışıklığı önlemek adına katılımcıların hangi sırayla ve ne kadar süreyle konuşacağının belirlenmesine olanak tanır.
- Molalar: Uzun süreli toplantılarda odağı korumak ve aktif bir katılım sağlamak adına molalar verilmesine olanak tanır. Mola sonrasında toplantı kaldığı yerden devam eder.
OctaMeet İş Birliği Araçları ile Kurumsal Kullanımda Daha Avantajlıdır
OctaMeet, kurumsal iletişimde iş birliğini güçlendiren özellikleriyle başarısını kanıtlamaya devam eder.
Online iş birliği araçları uzaktan ya da hibrit çalışma modellerinde ekiplerin birlikte etkili bir şekilde çalışmasına olanak tanır. Ekip üyeleri için sorunsuz bir iletişim ağı yaratarak tüm katılımcıların projeler üzerinde verimli bir şekilde çalışmasını sağlar.
Toplantı ve proje yönetiminde sorunsuz bir süreç sağlayan bu özellikler tekrarlanan görevleri otomatikleştirmek, verimliliği artırmak ve zamandan tasarruf etmek adına oldukça avantajlıdır.
OctaMeet, dijital iş birliğinin dönüşümünde işletmelere birçok farklı alanda kolaylık sunar. Mevcut özelliklerine yeni güncellemeler ekleyerek kullanıcıların sorunlarına yanıtlar vermeyi hedefler.
OctaMeet’in sürekli olarak güncellenen yapısı, kullanıcı ihtiyaçlarına ve taleplerine anında yanıt verme becerisine de dikkat çeker.
Zoom video konferans yazılımında da iş birliğini güçlendiren özellikler keşfetmek mümkündür. Ancak genel performans ve verimliliğe göz attığımızda OctaMeet’in daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.
OctaMeet Kullanıcı Dostu Arayüzü ile Eğitim Gerektirmez
OctaMeet, kullanıcı dostu arayüzü ile her seviyeden katılımcı için etkili bir video konferans çözümüdür. Eğitim süreci gerektirmeyen kullanıcı paneli sayesinde katılımcılar tüm ayarlara kolaylıkla erişim sağlayabilir.
Daha kolay bir kullanıcı deneyimi sunmak adına geliştirilen özelliklerden biri Canlı Altyazı özelliğidir. Ses ile takip edilemeyen toplantılarda kolaylık sunan bu özellik sayesinde konuşmacıların sesleri gerçek zamanlı ve senkronize bir şekilde ekranda görülebilir.
Uygulama içi mesajlaşma özelliği ise iletişimi kolaylaştırmak adına arayüz paneline sohbet bölümü eklenir. Toplantı dışındaki katılımcılarla da etkileşim kurulabilir.
Tüm toplantı ayarlarına hızlı erişim sağlayan OctaMeet ile bireysel kullanıcılar da avantajlar kazanabilir. Kurumsal iletişim yanı sıra online dersler, kurslar ya da görüntülü konuşmalarda kolay bir süreç sunar.
OctaMeet kullanıcı arayüzünün aksine Zoom uygulamasının karmaşık arayüzü kullanıcılar için verimlilik kaybına neden olabilir. Toplantı esnasında video konferans özelliklerine erişim ve kullanım için önceden eğitim gerekebilir.
OctaMeet Bulut Depolama ve Çoklu Platform Desteği ile Uygulama Özelliklerini Yükseltir
OctaMeet, bulut depolama ve çoklu platform desteği ile uygulama verimliliğini yükseltmeye devam eder.
Bulut depolama özelliği ile toplantı kaydı, dosyalar ya da diğer veriler için güvenli bir depolama alanı oluşturulur. Güvenliğin yanı sıra kolay dosya paylaşımı da sağlayan bulut depolama özelliği verilere gerçek zamanlı erişim olanağı sunar.
Kapsamlı bir video konferans yazılımı olarak öne çıkan OctaMeet’in çoklu platform desteği ise uygulama puanını yükselten avantajlarından biridir.
Tarayıcı, masaüstü, tablet ve mobil cihazlar üzerinden istenilen zamanda istenilen yerde video konferansı gerçekleştirmenize olanak tanır.
OctaMeet Ücretsiz Deneme Planı Sunarken Zoom Sunmuyor
OctaMeet ve Zoom uygulamaları arasından seçim yaparken ücretsiz deneme planı ayrıcalığına göz atmanız tavsiye edilir.
Zoom, kullanıcıları için ücretsiz bir deneme hakkı fırsatı sunar. Ancak ücretsiz demo hakkında toplantı süresi ve özelliklerinin kısıtlı olması uygulamanın kapsamlı bir şekilde keşfedilmesinin önüne geçer.
Ücretsiz deneme planında maksimum 100 katılımcı ile 40 dakikalık toplantılar gerçekleştirmenize olanak tanıyan Zoom uygulamasının Pro, İşletme, İşletme Plus ve Enterprise olmak üzere farklı planları bulunur.
Esnek paketlerde kullanıcılarının bütçesini zorlayan Zoom uygulamasında bazı özellikler için ek para ödemeniz de gerekebilir.
OctaMeet ise sahip olduğu tüm özellikler için ücretsiz bir deneme planı sunar. 30 günlük deneme planı sayesinde kullanıcılar tüm uygulama özelliklerini birebir test etme şansına sahip olur.
Tüm bunların yanı sıra OctaMeet farklı farklı toplantılarda aynı anda yaklaşık 2000 kişiyi toplantılarda tutabilme ayrıcalığına sahiptir. Artı olarak 300 kişilik Webinar kapasitesi de halihazırda satın alınan paket içeriğine dahildir.
OctaMeet ve Zoom karşılaştırmasında toplantıya katılım kapasitesi açısından farklılıklar bulunur. Tam da bu noktada OctaMeet uygulamasının özellikle kurumsal kullanımda çok daha avantajlı olduğu görülür.
OctaMeet Uygulaması Zoom’a Göre Çok Daha Uygun Maliyetlidir
OctaMeet, Zoom ile karşılaştırıldığında çok daha uygun maliyetli bir video konferans çözümü olarak karşınıza çıkar.
Zoom, aylık olarak minimum 14,99€’dan başlayan lisans fiyatları ile bireysel ve kurumsal kullanıcıları zorlayabilir.
OctaMeet ise hem daha kapsamlı özellikler sunar hem de başta bireysel kullanıcılar olmak üzere her türlü kullanıcı için bütçe dostu bir uygulama olarak öne çıkar. Birebir görüşmelerde sınırsız ve ücretsiz toplantılar sunar.
OctaMeet Gelişmiş Müşteri Hizmetleri ile Kullanıcılarının Her Anında Yanındadır
OctaMeet ile video konferans sürecinde destek almak oldukça kolaydır. Türkçe Canlı Destek hattı bulunan uygulama, kullanıcılarının her türlü sorununa oldukça kısa bir sürede çözüm üretmeyi hedefler.
Canlı Destek hattının yanı sıra video konferans çözümü hakkında sadece size özel bir ücretsiz demo toplantısı planlamak da mümkündür.
Demo toplantısı ayarlayabilir, istediğiniz çözümü mesaj olarak gönderebilir ya da canlı destek hattı ile iletişime geçebilirsiniz.
OctaMeet vs Zoom: Hangisini Seçmelisiniz?
OctaMeet ve Zoom video konferans yazılımlarının her biri kendine has avantajlara sahiptir. Bu noktada sizin karar sürecinizdeki en belirleyici unsur ihtiyaçlarınıza göre hareket etmek olabilir.
Bireysel ve kurumsal iletişimde rol oynayan OctaMeet kapsamlı özellikleri sayesinde farklı kullanıcı ihtiyaçlarına yanıt vermeyi başarır. Yerli ve Türkçe video konferans uygulaması olarak Türkçe dilinde destek vermesi, Türkiye’deki kullanıcılar için ekstra avantajlıdır.
OctaMeet’i seçmeniz adına etkili olabilecek bir diğer özellik demo sürümünün mevcut olmasıdır. 30 günlük deneme hakkı sayesinde tüm kullanıcılar uygulamayı ücretsiz bir şekilde test edebilir.
Zoom ise kısıtlı özelliklere sahip demo hakkının yanı sıra kullanıcı bütçesini zorlayabilen planlar sunar. Tüm özellikleri test etmek isterseniz öncelikli olarak bir plan satın almalısınız.
Sonuç olarak, video konferans yazılımları her geçen gün daha da gelişmeye devam eder. Kullanıcı odaklı yazılımlar ile kurumsal ve bireysel iletişimde etkili süreçler elde etmenize olanak tanır.
OctaMeet ve Zoom yazılımlarını karşılaştırdığımız bu yazımızda birçok farklı kritere göz attık. Sizler de kendi ihtiyaç ve istekleriniz doğrultusunda listelenen kriterlere göz atabilir, size en uygun video konferans uygulamasını seçebilirsiniz.