İşletmelerinizde SaaS Etkisi: SaaS ile Rakiplerinizin Önüne Geçin

Teknolojinin günümüzde hızla gelişmesiyle beraber işletmeler; verimliliklerini artırmak, ticari işlem süreçlerini kolaylaştırmak ve müşterilere en üst düzeyde memnuniyet imkanını sunmak için gelişen yazılım yöntemlerini kullanmaya yönelmektedir. SaaS da bunlardan bir tanesidir.

İş süreçlerinin antik dönemlerden günümüze kadarki gelişim süreci incelendiğinde dijital teknolojilerin önemli bir kırılım etkeni olduğu ve hatta tarihsel bir dönüm noktasının oluşumuna yol açtığı düşünülebilir. Dijital teknolojiler, çok farklı çeşitlerde iş süreçlerine entegre edilebilirken bu entegrasyon örneklerinden bir tanesi olan hizmet olarak yazılım, işletmelerin bu amaçlarını karşılamakta en önemli araçlardan birisidir. Peki, bahsettiğimiz bu SaaS nedir ve çalışma modeli nasıldır?

SaaS Nedir?

“Hizmet olarak Yazılım” anlamına gelen SaaS, yani “Software as a Service” yazılım modeli; kullanıcıları, geleneksel yazılımı indirme ve kurma gibi gerekliliklerden kurtararak daha pratik bir deneyim sunar. 

SaaS yazılım hizmetleri kullanılarak geleneksel yazılım modellerinin aksine kullanıcılar yazılımı doğrudan kendi cihazlarına yüklemek yerine, bu yazılıma internet aracılığıyla bulut tabanlı bir altyapı üzerinden erişirler.

Software as a Service Nasıl Çalışır?

Bu modelde kullanıcılar, yazılım lisanslarını satın almak zorunda değildir. Bunun yerine abonelik tabanlı bir ödeme modeli sayesinde abone olarak kullanımı gerçekleştirebilirler.

İşletmeler, ihtiyaçlarına en uygun olan hizmeti seçerler ve genellikle aylık ya da yıllık üyelik periyotlarıyla abonelik ücretleri öderler. Ödenen abonelik ücreti karşılığında, talep ettikleri yazılımın en son sürümüne erişebilirler. 

Hizmetin sağlayıcıları; yazılımların bakımı, güncellemeleri ve kritik güvenlik sorunları gibi konuları ele alarak yönetimini gerçekleştirirler. Bu hizmet sayesinde işletmeler, yazılımların en son sürümlerini ve güvenlik açısından en güvenilir versiyonlarını kullanırlar.

 SaaS Nedir? İşletmeler Yönelik Hizmet Odaklı Yazılımlar

İşletmeler İçin Avantajları

SaaS işletmelere geleneksel yazılım dağıtım modellerinin aksine çok daha pratik, hızlı ve güvenilir hizmet imkanı sunar. İşte SaaS modelini tercih eden işletmelerin yararlandıkları avantajlardan bazıları:

1. Düşük Başlangıç Maliyetleri

Geleneksel yazılım modelleri, satın alma zorunluluğunu beraberinde getirirken bu yazılım modelinde böyle bir satın alma durumu söz konusu değildir. 

Sizi lisans ücretleri ve bakım maliyetleri ödeme ihtiyacından kurtarır. Ayrıca, geleneksel yazılımlara kıyasla başlangıç maliyetleri önemli ölçüde daha düşüktür. SaaS abonelik sistemi sayesinde sizlere en ekonomik seçeneği sunar.

2. Hızlı Dağıtım ve Kullanıma Hazırlık

SaaS uygulamalarını herhangi bir indirme ve kurulum süreci içermediği için çok kısa sürelerde kullanıma hazır getirilir. 

Kullanıcılar sadece tarayıcılarını kullanarak uygulamalarına saniyeler içinde erişilebilir ve böylelikle tüm iş süreçlerinde size önemli ölçüde zaman kazandırır.

3. Güncel ve Uyumlu Yazılımlar

Hizmet sağlayıcıları, yazılımlarını sunucularından devamlı olarak güncelledikleri için kullanıcılara her zaman en son sürümü kullanma imkanı sunarlar. 

Bu sayede işletmeler, her zaman güncel sürümü kullanarak verimlilik açısından büyük avantaj elde ederler.

4. Veri Güvenliği ve Yedekleme Özelliği

Bu hizmetin sağlayıcıları, genellikle verilerinizi sizler için yedekler ve backup hizmeti sunarak olası bir veri kaybı durumunda size kolaylık sağlayarak verilerinize tekrardan erişmenize yardımcı olurlar. 

Ayrıca sağlayıcılar, geleneksel yazılımlardan farklı olarak sizlere ekstra güvenlik önlemleri sunarlar; bu sayede veri kaybı ve güvenlik tehditlerini yaşamadan işletmenizi rahatlıkla yönetebilirsiniz.

5. Mobilde Kullanım İmkânı

SaaS uygulamalarına tarayıcılar aracılığıyla kolayca erişilebilir, bu da kullanıcıların uygulamalarına mobil cihazlarıyla da kolayca bağlanabileceği anlamına gelir.
Dahası SaaS yazılımları çoğunlukla kendi mobil uygulamalarına sahiptir. Bu mobil uygulamalar sayesinde kullanıcılar, tarayıcı kullanmadan SaaS yazılımlarına daha rahat, hızlı ve pratik bir şekilde erişim sağlayabilirler.

SaaS Nedir? İşletmeler Yönelik Hizmet Odaklı Yazılımlar

Sonuç olarak;

Bu yazılımlar, günümüzün hızla gelişen iş dünyasında işletmelerin çalışma süreçlerini kolaylaştırarak verimliliği ve sürekliliği artırmakta önemli bir rol oynar. 

Bu yazılımı kullanan işletmeler, düşük başlangıç maliyetleri, hızlı kurulum, güncel ve uyumlu yazılımlar, veri güvenliği, mobil erişim gibi birçok açıdan kullanmayanlara göre baskın bir rekabet avantajına sahiptirler. İşletmelerden alınan geri bildirimler bu sonucu kanıtlar niteliktedir.

İş süreçlerini optimize etme açısından büyük kolaylık ve zaman tasarrufu sağlayan yazılımlar, iş süreçlerinin optimizasyonunda kritik öneme sahiptir. Bu nedenle işletmelerin modern iş dünyasında öne çıkabilmeleri için bu modeli tercih etmeleri oldukça önemli bir adım olarak karşımıza çıkmaktadır.

Türkiye’nin dijital dönüşüm platformu olan OCTAPULL’un saha satış uygulaması olan Octapull SFA burada sizlere destek sağlayan bir çözüm olabilir. Sizler de Octapull SFA hakkında daha fazla bilgi almak için hızlıca bir demo toplantı oluşturabilirsiniz.