Dijital Öğrenmeye Giriş
Rekabet düzeyi günden güne artan modern iş dünyasında öncelikle hayatta kalabilmek ve sonrasında rekabetçi kalabilmek için dijital öğrenmeye ihtiyaç duyulur.
Dijital Öğrenmenin Tarihsel Gelişimi
2020 tarihli COVID-19 pandemisinin ortaya çıkardığı salgın ortamı; dünya çapındaki okulları kapılarını kapanmaya zorladığında, öğretmenler ve üniversiteler aylarca süren ders planlarını dijital dünyaya aktarmak için çabaladı. Sınıflar tamamen dijital hale, geleneksel eğitim ise hiç olmadığı kadar bağımsız hale geldi.
Çevrim içi öğrenme olarak da adlandırılan dijital öğrenme kavramı bir dereceye kadar zaten mevcuttu. Dijital yetenekler üzerine veya matematik gibi temel bilimler üzerine dersler YouTube, Udemy gibi sitelerden bulunabiliyordu.
Bununla birlikte dijital öğrenme olgusu, hiçbir zaman küresel ölçekte bir fenomen haline gelmemişti. Bu yeni öğrenme yöntemi, eğitim dünyasına özel değildi.
Çalışanlar, yeni dijital araçlara ve uzaktan çalışma ortamlarına adapte olurken önemli zorluklarla ve öğrenme eğrileriyle karşılaştı. Bu, şirketlerin işe alım ve işe alımdan sonraki tanıtım amaçlı oryantasyon süreçlerinde büyük bir sorun haline geldi. Çünkü tüm süreçlerin çevrim içi halledilmesi gerekiyordu.
Önemli değişiklikler sunduğu benzersiz zorlukların yanında, çoğu zaman sistemlerimizi yeniden değerlendirmemiz için fırsatlar sunar. Küresel çapta iş dünyası liderleri, yeni sistemleri hızlandırılmış bir hızla benimsemek ya da rakiplerinin gerisinde kalmak zorundaydı.
Dijital Öğrenme Araçlarını Kullanın veya Geride Kalın
Girişimciler ve liderler, başarılı olmak için sürekli olarak toplumumuzun ve kültürümüzün değişikliklerine uyum sağlamalıdır. Bu, hayat boyu öğrenme ve değişim çevikliğine sahip olmaları gerektiğini gösteriyor.
Ve ne tür bir yeteneğe ihtiyacımız olduğunu belirlediğimizde, sektörümüzün veya kariyerimizin ötesinde düşünmeye istekli olmalıyız. Sadece seçtiğimiz alanlarda değil, aynı zamanda bir bütün olarak dijital ortamda da eğitime ve ileri öğrenime ihtiyacımız var.
Son iki yılda çok fazla ilerleme yaşandı ve hala devam ediyor. Liderler, iş sahipleri dijital öğrenme araçlarını çalışma hayatına dahil etmeyi başaramazlarsa, rakiplerinin gerisinde kalmaları kesin gibi gözüküyor. Dolayısıyla dijital öğrenme bir tercihten çok bir ihtiyaç haline geliyor.
İş yerinde dijital öğrenme, şirketinizin büyümesine yardımcı olan sistemler ve süreçler oluşturmaya yardımcı olur. İnsan kaynaklarının düzenleyeceği tanıtım/oryantasyon eğitimi gibi bariz eğitim ihtiyaçları için kullanılabilirler,
Bazı öğrenme yönetim sistemleri, çalışanların eğitim materyallerine günlük iş akışlarında zaten kullandıkları platformlardan erişebilmeleri için Slack, Salesforce ve Microsoft Teams gibi genişletilebilir uygulamalarla entegre bir eğitim sunuyor.
Çevrim İçi Öğrenme İş Kurmayı Nasıl Etkiler?
Çevrim içi iletişimde uzmanlaşmak, bilgi paylaşımının ve işletme sahipleri ile profesyonellerin ilişkiler kurmasını sağlamanın en önemli parçalarından bir tanesi. Şirketiniz ve müşterileriniz arasındaki bu güveni geliştirmek, ilişkinin her yönünü olumlu yönde etkileyerek daha fazla başarı ve daha fazla müşteriyle iletişim sağlıyor.
İster kendi ekibinize, ister kendinize veya müşterilerinize beceri kazandırmak için dijital öğrenmeyi kullanıyor olun, çevrim içi öğrenmenin önemli avantajları göz ardı edilemez.
Kendi işinizi kurmak istiyorsanız veya mevcut işinizi bir sonraki seviyeye taşıyacak bir şey arıyorsanız, çevrim içi eğitim ve öğretimin nasıl yardımcı olabileceğini ciddi olarak düşünmenin zamanı geldi.
Profesyonel gelişimden daha iyi müşteri ilişkileri geliştirmeye kadar, sağlam bir internet bağlantısına ve hatta akıllı telefonuna sahip olan herkes, eğitimlerini profesyonel bir ortamda ilerletmek için dijital araçlara erişebilir.
Dijital Öğrenme Araçları
İş dünyasında hayatta kalabilmek, rekabetçi olabilmek ve sonrasında gerekli şanslar geldiğinde öne çıkabilmenin en temel yardımcılarından bir tanesi dijitalleşmedir. Dijitalleşmenin geçici bir trend olmaktan öte kalıcı bir olgu olduğu konusundaki tartışmalar giderek azalmaktadır. Tartışmaların ekseninin değiştiği söylenebilir.
Önceden dijitalleşmenin neden gerekli olduğu konusu sıklıkla konuşulurken artık gündemdeki başlıca konu başlıklarının dijitalleşmenin nasıl olacağı konusunda olduğu kolayca görülebilmektedir.
İşte bu dijitalleşmenin nasıl olacağı konusunda Türkiye içinden çıkmış bir yerli girişim olarak OCTAPULL oldukça dikkat çekmektedir. Türkiye’nin dijital dönüşüm platformu olan OCTAPULL, uçtan uça bir dönüşümü önermektedir ve bu dönüşüm ile dijital öğrenme süreçlerini desteklemektedir.
OCTAPULL, yalnızca günlük maddi faydayı değil aynı zamanda uzun dönemdeki şirket ihtiyaçlarını göz önüne alarak dijital öğrenmeyi ciddi şekilde önemsemektedir.
Siz de hemen şimdi OCTAPULL’un web sitesine kayıt olabilir ya da OCTAPULL hakkında daha fazla bilgi alabilmek için 7/24 müşteri desteği sunan, genç ve dinamik OCTAPULL ekibiyle bir demo toplantı planlayabilirsiniz.