Grand View Araştırma Şirketi tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, VCaaS (video conferencing as a service) pazarının 2028 yılına kadar 32,24 milyar dolara ulaşması ve 2021’den 2028’e kadar yıllık bileşik büyüme oranının %39,7 artması bekleniyor.
Kuruluşlar arasında görüntülü iletişim talebinin hızlanması, pazarın ivme kazanmasını sağlıyor. Yüksek kaliteli video konferansa ve onu bilgisayar, telefon gibi cihazlarda destekleyecek ağlara olan talep artmaya devam ediyor.
Veriler bulut teknolojisi ile saklanırken ve sadece bir dokunmatik ekrandan tüm operasyonları yönetmek mümkünken, perde arkasındaki tüm yazılım ve donanım işlerini video konferans platformları hallediyor.
Tüm bu faktörler, hizmet olarak video konferans (VCaaS) pazarının büyümesine katkıda bulunuyor.
Araştırmanın Bulguları
• Birçok kuruluş, katılımcıların temel teknolojileri ve ağları hakkında endişelenmeden müşteriye yönelik hizmetleri ve çalışan iş birliğini sağlayabilmek için VCaaS’a geçti.
• Yüz yüze görüşmeleri azaltmak ve kuruluşların verimliliğini artırmak için; mobil uygulamaların, dijital teknolojilerin ve internet bağlantısının benimsenmesini destekleyen hükümet girişimlerinin de pazar büyümesini hızlandırması bekleniyor.
• VCaaS hizmeti, abonelik karşılığı müşterilere sunuluyor. Sağlayıcı platform, talebi karşılayacak kadar hizmet üretiyor. Servis sağlayıcı, kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamak için kaynakların bir havuzda toplandığı ve paylaşıldığı bir altyapı sağlıyor.
• Hindistan ve Çin’de artan teknoloji ve hizmet tabanlı girişimlerin, Asya Pasifik bölgesel pazar büyümesini ileri taşıması bekleniyor.
VCaaS Çözümleri ve Yapay Zekâ
Video konferans çözümleri, aynı zamanda toplantı alışkanlıkları hakkında büyük miktarda veriye erişim sağladı.
Yapay zekâ (AI) ve makine öğrenimi ile desteklenen platformlar, yüz tanıma teknolojisi ve sanal asistanlar sayesinde toplantıların efektifliğini optimize etmesine ve artırmasına olanak sağladı.
VCaaS çözümlerinde AI, kuruluşların bir webinarın en uygun uzunluğunu, toplantı yapmak için günün en iyi zamanını ve ideal katılımcı sayısını belirlemesine olanak sağlıyor.
Ayrıca ses tanıma fonksiyonu, işletmelerin oturumların içeriğini analiz etmesine, organizasyondaki konferanslar arasında karşılaştırmalı bir analiz yapmasına ve birbirini tamamlayan becerilere sahip kişiler arasındaki bağlantılar hakkında önerilerde bulunmasına yardımcı olmuştur.
İşletmelerin küreselleşmesi nedeniyle VCaaS’a yönelik artan talebin, pazar büyümesi için önemli bir itici güç olarak ortaya çıkması bekleniyor.
VCaaS’ın kurumsal, eğitim, sağlık, devlet ve medya ve gıda sektörlerinde kendine daha fazla yer bulması da muhtemel gözüküyor.
Asya Pasifik’in gelişmekte olan ekonomilerinde, teletıp (telemedicine) ve çevrim içi eğitimdeki hızlı büyümenin, VCaaS çözümlerine olan talebi yönlendirmede çok önemli bir rol oynaması bekleniyor.
Bununla birlikte video konferans çözümlerinin satın alınması ve uygulanması için gerekli olan yüksek bedeller ve kişisel verilerin gizliliği ve güvenliği ile ilgili endişeler, pazarın büyümesindeki önemli engeller olarak karşımıza çıkıyor.
VCaaS konusunda Türkiye’de girişimci pozisyonda bulunan platform OCTAPULL olarak dikkat çekiyor. OCTAPULL’un dijital çözümlerinden yararlanmak ve sitesini daha iyi takip edebilmek için kaydolabilir ve dilerseniz bir demo görüşme planlayabilirsiniz.