Uzaktan Ekip Yönetimi İçin Aradığınız Çözüm OctaSales

Uzaktan çalışırken çalışma arkadaşlarınızla uzaklaştığınızı hissettiniz mi? Onları daha az tanıdığınızı? Pandemi sebepli hızlı çalışma modeli dönüşümü bu problemleri yarattı. 

Araştırmalara göre, uzaktan ve hibrit çalışma modellerinin gelecekte de hayatımızda olacak. İş hayatında her zaman büyük bir mücadele olan ekip yönetimi, uzaktan ekip yönetmenin zorluklarıyla birleşerek iş hayatının yeni gündemi haline gelecek. 

Belli başlı kurallar ve sağlam bir SaaS projesinin yardımıyla verimli hale getireceğiniz sisteminiz, ekibi yönetmek için size ihtiyaç duyduklarınızı sağlayacak. 

Uzaktan Ekip Yönetimi Nedir?

Aynı lokasyondan çalışmayan bir çalışma ekibin, her ekip üyesinin koordine bir şekilde çalışabilmesini sağlamak için gereken yönetimdir. 

Uzaktan Ekip Yönetimi İçin Yöneticilere Öneriler

Uzaktan çalışan bir ekibi birbiri ile uyumlu hale getirip çalışma verimliliklerini artırmak, iş dünyasında yükselmek için yapılması gereken şeyler arasında. Ekip arasındaki koordinasyonun artması, hem yapılan işe hem de çalışanlara değer katacaktır. 

Bu yönetimi etkili bir şekilde sağlayabilmek için yönetici olarak yapmanız gerekenler şunlar:

  • Ekibinizi çok iyi tanıyın. Sürekli iletişimde olun.
  • Hedefler belirleyin. Hedeflerin olması konsantrasyonu artıracaktır. 
  • Online eğitimler ayarlayın, çalışanların kendini geliştirmesine izin verin. 
  • Özel günleri unutmayın. Moralleri yüksek tutun. 

Şimdi bu maddeleri inceleyelim. 

Ekibini İyi Tanı 

Tüm ekibini iyi tanıyan bir liderin olduğu ekiplerin işlere daha çok zaman ayırabildiği bilinmektedir. İşlerin iyi dağıtılması ile verimliliği artırabilirsin. Bunun için ekibine hakim olman gerek. 

Ekibinin çalışma saatlerini, onların yapabileceklerini bil. Hangi saatte müsait olduklarını bil, mesai saati dışında mümkün oldukça iletişime geçme ki, iş ve özel hayat dengesi kurulabilsin. Evden çalışma düzeni içindeyiz diye gece gündüz iş isteme. Ekibinle her zaman iletişimde olmak, onların sorunlarına erişmeni ve belki de bir çözüm üretebilmeni sağlar. Bir mesaj atmak, bir telefon görüşmesi yapmak ekibin hakkında çok faydalı olabilir. 

Ekip üyelerinin yeteneklerini, yapacaklarını ve yapamayacaklarını çok iyi bil. Onlara yeteneklerine uygun görevler ver ki kendilerini iyi hissetsinler. 

Hedef Belirleyin 

Ortak bir hedefe odaklanmak, ekip arasındaki ilişkileri geliştirerek iş birliğini yukarıya çeker. Örneğin yıl sonuna kadar satışları %10 artırmak, bu ay içerisinde 100 müşteriyle görüşmek olabilir. 

Akıllıca ve amaca yönelik belirlenmiş hedefler, ekip olarak önünüzü daha iyi görmenizi, yapmanız gereken şeyi net olarak bilmenizi sağlar. Bu da çalışmak için ekstra motivasyon yaratarak verimliliğinizi artırır. 

Online Eğitimler Hediye Et

Günümüz dünyasında internet üzerinden aradığımız neredeyse her bilgiye ulaşabiliyoruz. Bunun yanı sıra çok yaygınlaşan online dersler de cabası. Kendini geliştirmek isteyen birisi için milyarlarca fırsat bulunuyor. Çalışanlarınızı bu dersleri almak için teşvik edin.

Çalışanlarınıza kendilerini geliştirme fırsatı sağlamanız, aranızdaki ilişkiyi geliştirecektir. Üst bütçeden ayırılacak ufak bir miktarla, hem çalışanlarınızın yeteneklerini artırabilir hem de sağlıklı bir ilişki kurabilirsiniz. 

Özel Günleri Unutma 

Ekip üyelerinin doğum günlerini, kendileri için önemli tarihleri bildiğinizden emin olun. Uzaktan çalışmanın hakim olduğu bir dünyada, kişiler kendilerini unutulmuş hissedebilir. 

Şirket ortamında bir çalışanınızın doğum gününü kutlayarak veya yeni doğan çocuğu için şirket içinde bir kutlama yaparak daha iyi hissetmesini sağlayabilirsiniz. Bu da uzun vadede ekip ruhu için faydalı olacaktır. 

Uzaktan Ekip Yönetimi Programı – OctaSales

Ekibinizi etkili bir şekilde yönetebilmek için, bazı kilit noktaları bilmenin yanı sıra doğru programı seçmeniz de gerekir. OctaSales, size ekibinizi uzaktan yönetebilmeniz için ihtiyacınız olan her şeyi sunuyor. 

OctaSales ile tek bir video konferans uygulaması üzerinden ekibinizin görüntülü toplantılarını ayarlayabilir, onların programlarını görebilir, gelecek satış döneminin planlamasını yapabilirsiniz. 
Özellikle satış ekiplerini yönetmek, her zaman bir problemdi. Pandemiden sonra neredeyse tüm ekiplerin dijitale taşınması ile birlikte, bu ekipleri uzaktan yönetmek de gerekti. 

OctaSales ile;

  • Müşteri görüşmelerinizi yönetebilir,
  • Hiyerarşik iş akışı şeması ile verimliliği artırabilir,
  • Raporlama ve Tahmin Modülü ile işinize değer katabilirsiniz. 

Son on yılın büyük furyası dijital dönüşümde bir sonraki seviyeye geçerek ‘Uzaktan Kanal Yönetimi’ kullanmaya başlayabilirsiniz. Saha ekiplerinizi tek bir platformdan takip ederek, müşteri video görüşmelerinizi takip ettiğinizden emin olun!


OCTAPULL

OCTAPULL

© 2024 Octapull | Bütün hakları saklıdır .