Ücretsiz Video Konferans Uygulaması: Octapull Free ile Tanışın

Video konferans uygulamaları uzun yıllardır teknoloji dünyasında var olmalarına rağmen, profesyonel veya günlük hayatta son birkaç yıldır bu kadar aktif kullanılıyor. 

Hızlı Erişim Menüsü

Pandemi nedeniyle yaşanan kapanmalar, evden çalışma modeli, uzaktan eğitim, freelance çalışma modelinin yaygınlaşması gibi durumlar video konferans platformlarının da bilinirliğini artırdı.

Bu yazımızda sizlere ücretsiz ve yerli video konferans uygulaması olan Octapull Free’den söz edeceğiz. 

Öncelikle gelin sizlerle ücretsiz online toplantı araçlarının neler olduğuna ve bu araçlarda ücretsiz olarak bulunması gereken özelliklere göz atalım.

Ücretsiz Online Toplantı Araçları Hangileridir?

Yalnızca sevdiklerimizle görüşürken değil, profesyonel iş dünyasında da bu dönüşüm çok ciddi şekilde hissedildi. Artık online toplantılar yeni normallerimizden birisi. 

Peki ücretsiz online toplantı araçları nelerdir?

  • Octapull Free: Ücretsiz, yerli ve sınırsız birebir görüşme imkanı sunan Octapull Free, uygulama içerisindeki çark, gürültü azaltma, not tutma, ekran paylaşma ve beyaz tahta kullanımı gibi pek çok özellik barındırıyor. Tüm bunları kullanırken de hiçbir ödeme yapmanıza veya taahhüt altına girmenize gerek yok.
  • Zoom: Özellikle pandemiden sonra yoğun bir online ders ve görüntülü görüşme furyasında en sık kullanılan program olmuştur. Bu dönemden sonra en sık aratılan soruların başında “Zoom indirmeden kullanılır mı?” gelmektedir. Zoom indirmeden kullanılamaz. Ancak Octapull Free’yi ücretsiz ve indirmeden yalnızca buraya tıklayarak kullanmaya başlayabilirsiniz.
  • Microsoft Teams: Kullanıcı dostu olmayan arayüzü ve sıkça karşılaşılan hatalar nedeniyle kullanıcılar tarafından tercih edilmese de, profesyonel iş hayatında oldukça tercih edilmektedir. Pek çok başka uygulamayla ve Office programlarıyla entegrasyonu sebebiyle iş dünyasında önemli bir yer tutmaktadır.
  • Skype: Eskiden görüntülü görüşme denildiğinde herkesin aklına gelen ancak kullanımı oldukça zor görülen bir uygulamaydı. Son zamanlarda ise popülaritesini başka video konferans uygulamalarına kaptırmış gibi görünüyor.
  • Google Meet: Google’ın konferans uygulaması olan Google Meet, Gmail, Drive gibi uygulamalarla entegrasyonu sebebiyle tercih edilmektedir. Ancak kullanıcılar karşılaştıkları hatalardan ötürü zaman zaman alternatif çözümler arayabilmektedir. 
  • Cisco Webex: Çoğunlukla yüksek katılımlı toplantılar için tercih edilen telekonferans uygulamasıdır. Arama, görüntülü görüşme, mesajlaşma gibi pek çok hizmet sunan bu uygulamada kullanıcılar genelde ses ile ilgili sorunlar yaşamaktadır.

Ücretsiz Video Konferans Programlarında Hangi Özellikler Olmalı?

  • Kaliteli bir sesli ve görüntülü görüşme hizmeti sunmalı,
  • Hızlı ve kolay bir şekilde görüşme oluşturulabilmeli, 
  • Uzun süre kesintisiz görüşme sağlayabilmeli,
  • Aynı anda çok sayıda katılımcı katılabilmeli,
  • Ekran paylaşımı yapılabilmeli,
  • Efektif bir beyaz tahta uygulaması olmalı,
  • Mesajlaşma paneli bulunmalı,
  • Toplantı odaları olmalı.

Octapull Free Nedir?

Octapull Free, OCTAPULL’un ücretsiz sunmuş olduğu bir yerli video konferans hizmetidir. Octapull Free yalnızca profesyonel iş hayatı için değil günlük hayatta da ihtiyaçları karşılaması için piyasaya sunulmuştur.

Octapull Free’nin Özellikleri Nelerdir?

Hiçbir ücret ödemezsiniz: Herhangi bir ödeme bilgisi paylaşmanıza veya taahhütte bulunmanıza gerek kalmadan Octapull Free lisansında sunulan tüm özelliklerden faydalanabilirsiniz.

50 kişiye kadar ücretsiz video konferans görüşmeleri gerçekleştirebilirsiniz: 50 katılımcıya kadar gerçek zamanlı görüntülü veya sesli konferans gerçekleştirebilirsiniz.

Sınırsız birebir görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz: Bir mülakat yapıyorsanız veya çok önemli bir sunumun ortasındaysanız birebir görüşmelerde toplantının sona ermeyeceğinden emin olabilirsiniz.

Beyaz tahtayı kullanabilirsiniz: Toplantı sırasında kendinizi çizerek veya yazarak anlatmanız gerektiğinde beyaz tahtayı kullanabilir, daha sonrasında çalışmalarınızı kaydedebilirsiniz.

Arka planınızı değiştirebilirsiniz: Dağınık bir odadaysanız veya başka insanların da kamera açınıza girdiği bir kafedeyseniz kolayca bir arka plan resmi seçerek bunları kamufle edebilirsiniz. Seçeceğiniz arka planlarla ofis ciddiyeti veya tatil rahatlığı modunuzu da belirlemiş olursunuz.

Anlık veya gelecek toplantı oluşturabilirsiniz: Toplantıya hemen girmeniz gerekiyorsa anlık, ileri bir tarihe organize etmeniz gerekiyorsa tarih ve saat seçerek toplantı oluşturabilirsiniz. Ayrıca organize ettiğiniz ileri tarihli veya girmiş olduğunuz eski toplantıları takvim sayesinde toplu bir şekilde ana sayfada görebilirsiniz.

Toplantı esnasında mesaj ve emoji gönderebilirsiniz: Kendinizi sesli olarak ifade edemediğiniz durumlarda mesaj yazarak veya emoji göndererek duygularınızı ve fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Ekran paylaşımı yapabilirsiniz: Sunumlarınızı veya çalışmalarınızı ekran paylaşarak katılımcılara gösterebilirsiniz.

Gürültü azaltma özelliğimizi (noise supression) kullanabilirsiniz: Bir kafede veya başka bir gürültülü ortamda toplantıya giriyorsanız gürültü azaltma özelliği sayesinde video konferansı daha verimli geçirebilirsiniz. 

Video paylaşımı yapabilirsiniz: Ekran paylaşımı yerine göstermek istediğiniz videoyu tek bir butona tıklayarak katılımcılarla paylaşabilirsiniz.

Ses paylaşımı yapabilirsiniz: Video paylaşımı gibi müzik veya podcast paylaşımlarını tek bir butona tıklayarak görüşmeye katılan kişilerle paylaşabilirsiniz.

Doküman paylaşabilirsiniz: Dokümanlarınızı fotoğraf, sunum dosyası, raporlar fark etmeksizin sağ alttaki dosyalar bölümüne sürükleyerek bırakabilirsiniz veya dosya yükle butonunu kullanabilirsiniz.

Çark çevirebilirsiniz: Bir sonraki konuşmacıyı belirlemek veya bir görevi atamak için ekibinizden birini seçmek için çarkı çevirebilirsiniz.

Not alabilirsiniz: Toplantı sırasında yanınızda kağıt, kalem, defter taşımanıza gerek kalmaz. Toplantı sırasında sağdaki uygulamalar bölümünden “Notlarım”ı seçerek not alabilirsiniz.

Üstelik bir not alma uygulamasında aradığınız tüm özellikler mevcuttur. Önemli yerleri kalın veya italik yazabilir, başlık boyutlarını belirleyebilirsiniz.  Yazı rengini seçebilir, maddeler ekleyebilir hatta tablo dahi oluşturabilirsiniz.

Octapull Free’nin Diğerlerine Göre Avantajları Nelerdir?

  • Birebir görüşmeler sınırsızdır.
  • Octapull Free’yi 50 katılımcıya kadar ücretsiz kullanabilirsiniz.
  • Grup toplantı süresi en yaygın kullanılan video konferans uygulamalarında bile 40 dakika iken, Octapull Free’de 1 saattir.
  • Herhangi bir uygulama indirmenize veya kurulum yapmanıza gerek yoktur.
  • Artık yanınızda online görüşmeleri takip etmek için ajanda taşımanıza gerek yok. Octapull Free lisansına sahipseniz toplantılarınızı toplu bir şekilde ana sayfadaki takviminizde görebilirsiniz.
  • Diğer takvim uygulamalarına ihtiyacınız kalmaz. Ancak yine de dilerseniz Google Calendar veya Outlook ile toplantılarınızı paylaşabilirsiniz.
  • Octapull Free ile anlık toplantı oluşturabileceğiniz gibi ileri bir tarihe de toplantı planlayabilirsiniz. 
  • Toplantı sırasında çark çevirebilirsiniz ve bir sonraki konuşmacı olacak şanslı kişiyi belirleyebilirsiniz.
  • Kullanıcı dostu ve estetik arayüzü sayesinde istediğiniz her şeyi kısa süre içerisinde, hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. Diğer toplantı araçlarında öğrenmeye vakit harcarken Octapull Free’de çoktan toplantılarınızı başlatmış ve özellikleri kullanıyor olursunuz.
  • Notlarım uygulaması ile toplantıdan ayrılıp başka bir sekmeye gitmeden veya defter kalemle uğraşmadan notlarınızı alabilirsiniz.
  • Toplantıdan kopmadan, başka sekmeye gitmenize gerek kalmadan dosya paylaşımı yapabilirsiniz.
  • Yüzde yüz Türkçe arayüz desteğinin yanında toplam 5 farklı dilde daha kullanabilirsiniz.
  • OCTAPULL’un veri merkezi, diğer video konferans uygulamalarının aksine, Türkiye’de bulunduğu için verileriniz yakın bir lokasyonda depolanmaktadır. Böylece, çok daha hızlı bir altyapı hizmetinden yararlanırsınız. Bir problem karşısında en hızlı şekilde çözüme ulaşabilirsiniz.
  • Veri merkezinin Türkiye’de olması sayesinde, verileriniz güvenli bir şekilde korunmaktadır. Ayrıca, yurt dışında bulunan veri merkezleri ile yaşayacağınız ping problemlerini minimuma indirebilirsiniz. 

Ücretsiz video konferans uygulaması olarak Octapull Free’de bile bu kadar özellik sunan OCTAPULL, OctaMeet ve OctaSales ürünleriyle de Türkiye ve dünya pazarında öne çıkmayı hedefliyor. 

Gelin OCTAPULL’u da yakından tanıyalım.

OCTAPULL Nedir?

OCTAPULL, 2020 yılında Türkiye’de kurulan bir video konferans platformudur. Şirketlerin hibrit veya tamamen evden çalışma modellerine geçtikleri günümüzde, satış veya saha kanallarını yönetmelerine yardımcı olacak bir video konferans hizmeti sunmaktadır. 

OCTAPULL, OctaMeet ve OctaSales ürünleri ile her sektörden ve yaş grubundan insanların kullanımına uygun çeşitli çözümler sunmaktadır.

DCM (Distant Channel Management) kavramını dijital dönüşümün bir parçası haline getiren OCTAPULL, bu uzaktan kanal yönetimi modeli ile operasyonlarını fiziksel olarak sahada sürdüren ekiplerin işlerini dijitale taşımalarını sağlamaktadır.