Video Konferansın İnsan Kaynakları Departmanı İçin 5 Avantajı

Video konferansın insan kaynakları departmanı için avantajları, dünyanın her yanına ulaşma imkanından tutun, çalışanların erişilebilirlik sorunlarına çözüm sağlamaya kadar uzanır. Fiziksel olarak çalışanlar bir arada olmasa da video konferans teknolojisi sayesinde sürekli iletişim kurma imkanına sahip olurlar. Bu durum, onlara daha fazla esneklik kazandırır. 

Özellikle 2020 yılında, uzaktan çalışmanın ne kadar verimli olabileceğini görmüş olduk.
Eskiden şirketler tarafından uzaktan çalışma nadiren tercih edilse de günümüzde pek çok şirket artık ekiplerinin evden çalışmasına ve uzaktan yönetilmesine destek veriyorlar. Bu geçiş döneminde ise en ezber bozan değişim video konferans teknolojisinin hayatımızda daha çok yer alması oldu. 
Peki, bu teknolojilerden insan kaynakları nasıl faydalanıyor? Sizler için video konferansın insan kaynakları departmanı için 5 avantajı:


1. Etkili İş Birliği

İnsan Kaynakları departmanı pek çok pozisyondan oluşur. Ekibinizdeki herkes, basit bir konuyu tartışırken bile video konferans teknolojisi sayesinde bir arada olabilir. 

Çalışanlar sadece bir tuşa dokunarak, verimli bir iletişim kurabilir ve uzaktan bile olsa yüz yüze görüşme şansına sahip olur. Ayrıca video konferans yazılımının en büyük yararı, e-posta kutusunda veya mesajlarda kaybolmadan, iş arkadaşlarınızla anlık tüm detayları paylaşabilme fırsatı sunmasıdır.

2. Daha Kolay Mülakatlar

Video konferans, adaylarla eskisinden çok daha az çabayla görüşmenize olanak tanıyor. 

Geçmişte şirketler yüz yüze mülakatlar gerçekleştirdiği için, görüşebilecekleri aday sayısı sınırlıydı.  Günümüzde, yaygın olarak kabul edilen uzaktan çalışma seçenekleri sayesinde çalışanlar her yerden görüşmelerini yapabiliyor ve çalışabiliyor. 

Ayrıca insan kaynakları departmanı çalışanları, adaylarla mülakatı gerçekleştirdikten sonra kaydedebiliyor ve ilgili departmanların yöneticileriyle incelemeleri için kaydedilmiş mülakatları paylaşabiliyor.

3. Azalan Maliyetler

Video konferans ile görüşme yapmak, kolay olmasının yanı sıra daha ucuz olduğu için de avantaj sağlar. Yalnızca seyahat masrafları için değil, aynı zamanda ofis giderleri (aydınlatma, kira, faturalar, vb) için de tasarruf sağlar. Örneğin; önceden şirketlerin, üst düzey yöneticilerle gerçekleştirilecek görüşmeler için uçak bileti, otellerde konaklama, kiralık araba, iş yemeği gibi giderlere katlanması gerekirdi. Ancak bu durum video konferans platformları ile geçmişte kaldı.

4. Ruh Sağlığına Olumlu Etki 

Video konferans, mülakatları uzaktan yapabilme avantajının yanı sıra, mevcut çalışanların da ruh sağlığını iyileştirmeye ve ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olur. Ofisteki bir iş arkadaşıyla fiziksel olarak bir arada bulunmadan da konuşabilme, evden çalışabilme ve esnek programla çalışabilme ruh sağlığı açısından çalışanlara iyi gelecektir.

COVID-19 sürecinde, çocuklu ailelerin çocuklarıyla ilgilenmek ve onların eğitimi için harcadığı ekstra vakit, bir sorun haline geldi. Bu çalışanlar, evde geçirdikleri sürede, video konferans teknolojileri sayesinde, hem ev işleriyle ve çocuklarıyla ilgilenebilecek, hem de toplantılarına katılabilecek duruma geldi. 

Ayrıca, insan kaynakları temsilcileri, çalışanların motivasyonlarını yüksek tutmak için ruh sağlığına iyi gelebilecek eğitimler organize edebilir. Böylece çalışanların şirkete bağlılığının arttırılması için video konferans teknolojisi bir araç olabilir.

5. Daha Kolay Sunumlar

İnsan kaynakları departmanı, çalışanlar ve yöneticiler için hazırlayacakları yüksek kaliteli webinarları sunmak için video konferans araçlarını kullanabilirler. Toplantı sırasında, hem sunum yapan kişinin hem de ekran paylaşımı ile slaytların görünmesi avantaj sağlar. 

Video konferans platformları sayesinde, eş zamanlı olarak toplantıyı kaydedebilir ve kaçıran çalışanlarınızın daha sonra bu içeriğe erişmesini sağlayabilirsiniz. 

Tüm bu avantajlar göz önünde bulundurulduğunda insan kaynakları departmanı ve genel olarak bakıldığında iş dünyası için video konferans teknolojileri yeni bir dönem vaat ediyor.

OCTAPULL da video konferansın insan kaynakları departmanı için 5 avantajını sizlere yaşatmak için; Türkiye merkezli bir video konferans uygulaması girişimi olarak ortaya çıktı. OCTAPULL ürünlerini incelemek için sitemizdeki fiyatlandırma kısmından daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Kullanılan Kaynaklar HealthLeadersMedia

OCTAPULL

OCTAPULL

© 2024 Octapull | Bütün hakları saklıdır .