Güvenli Video Konferans Rehberi

Video konferans uygulamalarını, COVID-19 pandemisi ile beraber hayatımızda daha çok görmeye başladık. Eğitimden iş hayatına kadar gündelik yaşantımızın birçok noktasında bu uygulamaları kullanıyoruz.

Bu uygulamalar sayesinde, maliyetlerde azalma, doğrudan ve kesintisiz bir iletişim, içerik depolama ve interaktif ayrıcalıklar gibi daha birçok avantaj elde ediyoruz. 

Ancak yazılım dünyasının en önemli kavramlarından biri olan siber güvenlik, bu uygulamaları kullanırken de önemli bir rol oynuyor.

Online Video Konferans Uygulamalarını Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Çok önemli toplantılar, iş konferansları, eğitimler, konferanslar, vb. düzenlediğimiz bu mecralarda gerekli önlemleri almadığımız takdirde ciddi güvenlik ve gizlilik problemleri ile karşı karşıya kalabiliriz.

Bu yazımızda, kişisel verilerin ve özel hayatın gizliliğinin korunması için alınabilecek bazı önemli önlemleri sizler için derledik.

1. Özel Olan Toplantı Bilgilerinizi Herkese Açık Platformlarda Paylaşmamaya Dikkat Edin

Düzenleyeceğiniz online görüşmelerde, katılımcıların önceden belirlenmesi ve bu doğrultuda toplantı bilgilerinin sadece gerekli kişilerle paylaşılması, toplantı güvenliği adına önemli bir adımdır. 

Bu sayede gerçekleştireceğiniz webinar veya toplantılara, dışarıdan kötü niyetli katılımcılar katılamayacaktır. Bu da hem sizin hem de toplantıya katılacak olan katılımcıların güvenliği adına son derece önemlidir.

OCTAPULL ile toplantı bilgilerinizi içiniz rahat bir şekilde katılımcılarınızla paylaşabilirsiniz. Toplantınızı oluşturduktan sonra, katılımcıları ekleyerek toplantı bilgilerini mail olarak gönderebilirsiniz. Video konferans uygulamasına ve mail uygulamasına ayrı ayrı zaman ayırmanıza gerek yok. OCTAPULL ile ikisi bir arada!

2. Toplantı İçi Host Özelliklerinden Faydalanın

Bu konuda ilk olarak toplantıyı düzenlediğiniz uygulamanın sizlere sağladığı yönetici özelliklerini inceleyin. Daha sonra bu özellikleri toplantı esnasında oluşabilecek sorunları çözebilmek adına öğrenin. 

OCTAPULL ile tam bir toplantı yönetimi deneyimi yaşayabilirsiniz. Sizlere sağladığımız özellikler ile toplantınızı dilediğiniz gibi yönetebilirsiniz. Toplantı süresini ayarlama, katılımcı sayısı belirleme, anket yapma, ekran paylaşımı ve sonuçlarını görüntüleme gibi daha birçok özelliği aynı yerden yaparak toplantı güvenliğinizi artırabilirsiniz.

3. Toplantıya Erişim Öncesi Bekleme Odasını Kullanın

OCTAPULL’un Bekleme Odası özelliğini tek bir tık ile kullanabilirsiniz. Bu özellik sayesinde, toplantıya ne zaman ve kaç kişinin katılacağını önceden denetleyebilirsiniz. Bu özellik size, toplantıya kimlerin katılacağını toplantı başlamadan önce öğrenme imkanı sağlar. Bu sayede katılımcılar arasında yer almayan isimleri toplantıdan önce görebilir ve sürpriz isimleri toplantıya kabul etmeyebilirsiniz.

4. Kaydedilen Toplantıları Katılımcılara Bildirin ve Verileri Güvenli Bir Şekilde Depolayın

Katılımcıların gizliliği ve KVKK konusunda sorun yaşamamak için, “toplantı kaydediliyor” bilgisini katılımcılarınıza vermenizde fayda var. Bu konuda katılımcıların izninin alınması KVKK açısından önemlidir.

Ayrıca kaydedilen verilerin depolanması da verilerin korunması ve gizlilik adına çok önemlidir. Depolama alanınızın güvenilir olması, verilerinizin korunması adına son derece kritiktir. 

OCTAPULL olarak sizlere sağladığımız en önemli özelliğimiz güvenilir bir data depolama merkezimizin bulunmasıdır. Yalnızca toplantılarınız değil, toplantı içi dokümanlarınızı da yerli bir depolama aracı ile koruyarak toplantılarınızı daha güvenli bir hale getirebilirsiniz.

5. Video Konferans Uygulamanızı Güncel Tutun

Uygulamalara gelen her güncelleme, uygulamayı geliştirmek ve güvenliği artırmak için yapılır. Bundan dolayı kullandığınız uygulamanın son versiyonunu kullanmaya özen gösterin.

OCTAPULL olarak, siz değerli müşterilerimize daha güvenli bir deneyim yaşatmak adına her geçen gün kendimizi daha çok geliştiriyoruz.


OCTAPULL

OCTAPULL

© 2024 Octapull | Bütün hakları saklıdır .