Tek Platformda Saha Ekibi Yönetimi – OctaSales

Şirketler, operasyonlarının uygulanabilirliğini artırmak için departmanlara ayrılırlar. Pazarlama, insan kaynakları, satış gibi departmanlara bölünen şirketler; iş bölümü sayesinde yapılması gereken işleri bölerek daha verimli bir yapı ortaya çıkarmaya çalışırlar.

Saha ekipleri de bu departmanlardan birisidir. Sahada müşterileri ziyaret etme, potansiyel müşterilerle iletişime geçme, sahadan bilgi toplama gibi işlerle ilgilenirler. Şirketin fiziksel dünyadaki ayağı olan saha ekipleri, şirketlerin operasyonları için kritik öneme sahiptir. 

Saha ekipleri, pandemi sebebiyle zorunlu hale gelen dijital dönüşümün sancılarını en yakınında hisseden departman oldu aynı zamanda. Alıştıkları fiziksel görüşmeleri, video konferans uygulamalarına aktarması gereken ekipler, bu dönüşümde zorluk çektiler. 

Uzaktan kanal yönetimi iş modeli sayesinde, tüm saha ekibi operasyonlarını dijitale geçirmek mümkün. Bu iş modelinin global ölçekteki öncüsü olan OctaPull’un Pro lisansı Octapull Pro ile birlikte, tek platformda saha ekibi yönetimi yapabilirsiniz. 

Efektif Saha Ekiplerinin Özellikleri

Saha ziyaretleri ile alanda pek çok görüşme yapacak olan saha ekipleri, şirketinizin yüzüdür. Daha efektif bir iş çıkarabilmeleri ve müşterilerinizi etkileyebilmeleri için şu özelliklere sahip olmaları önemlidir:

● Ekip içi koordinasyon,

● Diğer departmanlarla etkili iş birliği.

Saha ekiplerinin birbiri ile koordine olması çok önemlidir. Kimin kimle ne zaman görüşme yapacağı, bu görüşmenin sonuçlarının ekip üyeleri ile paylaşılması koordinasyonu sağlar. 

Hangi personelin kiminle ne zaman görüşeceği bilgisinin olması, ekip üyeleri arasındaki çatışmayı önleyerek daha verimli çalışmalarını sağlar. Daha önce görüşme yapılmış bir müşteri ile neler konuşulduğunun bilgisine ulaşabilmek, diğer üyelerin bu bilgilere erişerek etkili planlar yapabilmesini sağlar. 

Görüşmelerin bilgilerinin departmanlar arasında paylaşılabilmesi, diğer departmanların da verimliliğini arttırır. Müşterilerle görüşüp, onların bilgilerini ve verilerini en iyi toplayabilecek bölüm saha ekipleri olduğu için; mesela bu bilgilere sahip pazarlama ekipleri, hedef kitlesi odaklı efektif pazarlama stratejileri tasarlayabilir. 

OctaSales ile Saha Ekibinizi Yönetin

Verimli olması için ekip içi ve departmanlar arası koordinasyonunun üst düzeyde olması gereken saha ekipleri; uzaktan kanal yönetimi modeli ile bunu sağlayabilir.

OctaSales ile kullanmaya başlayacağınız bu model;

● Saha ekibinizin kendi içinde ve departmanlar arasında daha iyi iletişim kurabilmesini,

● Ekip liderlerinin ve yöneticilerin bütün ekibe kolay bir şekilde hakim olmasını, 

● Sunduğu planlama ve raporlama modülleri ile gelecek stratejiler hakkında öneriler almanızı sağlar. 

Video konferans özelliği sayesinde tüm görüşmelerini tek bir SaaS platformu üzerinden gerçekleştirebilecek saha ekipleri, yine bu platform sayesinde geçmiş ve gelecek görüşmeleri şirket içerisinde gerekli kişilerle paylaşma imkanı bulur.

Bir görüşme planlayan personel, bu görüşme planını sisteme girerek ekip liderinin onayına gönderir veya yöneticilerin oluşturduğu görüşme planları, personelle paylaşılarak ekstra bir iletişim yoluna gerek kalmadan görevleri dağıtılabilir. Ekip lideri veya yönetici bu şekilde tüm ekibinin planlarına hakim olur. Plan takvimi üzerinden tüm operasyonlar hakkında bilgi sahibi olur. 

Görüşmelerin planını tek bir platformda görebilen yöneticiler, geçmiş görüşmelerin raporlarını inceleyerek, karşılaştıkları numerik verilerle görüşmelerin nasıl geçtiğine dair değerli verilere erişirler. 
OctaSales’in planlama modülü sayesinde; alınması gereken aksiyonlar, görüşme sırasında kullanıcının ekranında hatırlatıcı olarak çıkar ve hiçbir detayın atlanmaması sağlanır.

Bildirimler sistemi ile birlikte, örneğin personelin ertesi gün 5 tane dijital görüşmesi olduğu ya da 1 saat sonra bir görüşmesi olduğu hatırlatabilir.

Görüşülecek müşterinin bilgileri, kullanıcı ile paylaşılır ve müşterinin profili hakkında bilgi sahibi olan kullanıcı daha efektif bir görüşme gerçekleştirebilir.  

Raporlama modülü sayesinde görüşmelerinizi yapay zeka aracılığı ile inceleyen OctaSales, sizlere işleriniz için çok değerli olabilecek öneriler sunar. Örnek olarak bir kampanyanızın diğerlerine göre daha başarılı olduğunu size bildirerek, size bu kampanyaya devam etmeniz için bir tavsiyede bulunur. 

Tek Platformda Saha Ekibi Yönetimi

OctaSales, size sadece tüm bu özellikleri sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kolay bir arayüzle tek bir platform üzerinden hepsine erişebilmenizi sağlar. Uzaktan kanal yönetimi iş modeli, sizlere tek bir platformda saha ekibi yönetimi yapabilme olanağı sağlar. Bütün saha operasyonlarınızı tek bir platform üzerinden takip ederek, ekstra uygulama ve araçlara ihtiyaç duymadan her şeye hakim olabilirsiniz. 

Uzaktan kanal yönetimi modelinin öncüsü OctaSales ile dijital dönüşüm bir adım daha ileri gidebilirsiniz. Pro lisansımız OctaSales ve diğer lisansımız OctaMeet ile beraber, aradığınız video konferans çözümüne ulaşabilirsiniz. 


OCTAPULL

OCTAPULL

© 2024 Octapull | Bütün hakları saklıdır .