Video konferans uygulamaları, insanların internet ve video teknolojisi sayesinde görüşme yapmalarını sağlar. Bir video konferans uygulaması olan OCTAPULL, sunduğu ‘Distant Channel Management (DCM)’ ya da Türkçesiyle ‘Uzaktan Kanal Yönetimi’ iş modeliyle birlikte video konferans uygulamalarına yeni bir bakış açısı getirdi.
OCTAPULL sadece video görüşmelerinizi değil, görüşmelerin öncesini ve sonrasını da tek platformdan yürütme imkanı sunuyor. Uzaktan kanal yönetimi iş modeli sayesinde işiniz için gerekli olan verim artışını sağlıyor.
OCTAPULL’u diğer video konferans platformlarından ayıran özellik nedir? Bu sorunun cevabını arayalım.
Video Konferans Uygulamaları ve İşlevleri
OCTAPULL, piyasadaki ilk video konferans uygulaması değil. Uzun yıllardır hayatımızda olan bu uygulamalar, insanları video teknolojisi aracılığı ile uzaktan birbirine bağlıyor.
Bilgisayarlarımızdaki ve cep telefonlarımızdaki mesajlaşma uygulamalarına görüntülü görüşme özelliğinin gelmesi ile hayatımıza girdi bu konsept. Sevgilileri veya akrabaları birbiri ile buluşturması ile bir devrim niteliğindeydi aslında. Uzakları yakınlaştıran, insanları her zaman her yerde internet sayesinde birbirine bağlayan bir teknoloji.
Zaman geçtikçe, kullanım alanı gittikçe arttı. Artık iş yerleri; müşterileri ile görüşmek ve toplantılarını yapmak için video konferansı kullanıyordu. Hatta bazı şirketler, bunun iletişimin geleceği olduğunu da fark etti. Video dönüşüm konusu, hızla önem kazanmaya başladı.
Fakat bu dönüşüm çok hızlı değildi, hala mümkün olan her yerde geleneksel fiziksel görüşmenin, video ile toplantı yapmanın önünde olduğu düşünülüyordu. Fiziksel görüşmelerin, video görüşmelere göre daha fazla duygu aktarımı sağladığı, karşılıklı birbirini anlamayı kolaylaştırdığı gibi bir algı vardı.
Bu geleneksellik, bir yere kadar video konferansın ana akım haline gelmesinin önünü tıkadı. Kırılma noktası ise, pandemi oldu. Pandemiden sonra, dijital dönüşüm en büyük ihtiyaç haline geldi ve video konferans uygulamalarına olan talep, logaritmik bir şekilde arttı.
Artık okullar, iş yerleri, dernekler, topluluklar, hatta spor takımları bile toplantılarını video konferans uygulamaları aracılığı ile yapmak zorundaydı. Kız isteme merasimleri, arkadaş toplantıları, hatta düğünler bile dijital ortama aktarıldı.
Video konferans uygulamaları artık bir seçenek değil, zorunluluk haline geldi.
• Pandemi sebebi ile yapamadığımız fiziksel buluşmaları gerçekleştirebilme,
• Şirketlerin denemek istediği tamamen uzaktan çalışma modelini mümkün kılma,
• Ekran paylaşımı, mesajlaşma gibi özellikler sunarak iletişimi çeşitlendirme imkanı sunuyordu video konferans uygulamaları.
Bu uygulamaları geleneksel olarak arada bir kullanma, profesyonel olmayan amaçlar için kullanmak için, hali hazırda bulunan video konferans uygulamaları oldukça yeterli idi fakat problem, bu uygulamaların profesyonel hayata adapte edilmesinde ortaya çıktı.
Fakat var olan video konferans uygulamaları profesyonel hayata adapte edilse bile, saha ekiplerini tamamen dijitale geçirmek isteyen şirketler için sunulan özellikler yetersiz kalıyordu.
Tüm saha operasyonlarının artık tamamen dijitale dönmesini isteyen şirketler için, gerekli olan hizmeti sunacak ürün ortada yoktu.
Neden OCTAPULL? – OCTAPULL’u Sıradan Video Konferans Uygulamalarından Ayıran Özellikler
İşte tam da profesyonel hayata video konferans uygulamalarını adapte etmek isteyen şirketlerin sorun yaşadığı yerde, OCTAPULL devreye giriyor.
‘Uzaktan kanal yönetimi’ modelini öne çıkararak piyasaya giren OCTAPULL, iş yerlerinin dijital dönüşümünü tamamlaması için ihtiyacı olan özellikleri sağlaması ile rakiplerinden ayrılıyor.
Sadece görüşmeyi yapmak için değil, öncesinde planlamak ve sonrasında rapor etmek için ihtiyacınız olan modülleri sunuyor.
OCTAPULL’un farkını oluşturan özellikleri yakından inceleyelim.
Türkiye’deki Veri Merkezi ile Daha Hızlı ve Daha Güvenli Altyapı
OCTAPULL’un veri merkezi, global diğer video konferans uygulamalarının aksine, Türkiye’de bulunuyor.
Veri merkezinin Türkiye’de bulunması sayesinde, verileriniz yakın bir lokasyonda depolandığı için, çok daha hızlı bir altyapı hizmeti sunuyor. Yurt dışında bulunan veri merkezleri ile yaşayacağınız ping problemlerini minimuma indirmiş, müşterilerinizle çok daha hızlı ve keskin bir görüşme yapma fırsatı bulmuş oluyorsunuz.
Ayrıca verilerinizin Türkiye’de bulunması, bu verilerin güvenli bir şekilde korunması için de büyük bir avantaj sağlıyor. Bir problem karşısında en hızlı şekilde müdahale edebilme imkanını ortaya çıkartıyor.
İstediğiniz Zaman Aboneliği İptal Ettirebilme
Video konferans uygulamalarına abone olabilmek için, yıllık taahhüt vererek bir abonelik başlatmanız gerekiyor. OCTAPULL’da ise böyle bir zorunluluk yok.
OCTAPULL’un en önemsediği konulardan birisi, müşterinin istediği zaman abonelikten ayrılabilme özgürlüğünü sağlaması. Koşulsuz abonelik iptali özelliği sayesinde, OCTAPULL’un istediğiniz hizmetinin aboneliğini istediğiniz zaman başlatabilir, istediğiniz zaman bitirebilirsiniz.
Yıllık taahhüt altına girerek şirketinizi uzun süre bağlamak istemiyorsanız, ihtiyacınız olan video konferans uygulaması OCTAPULL.
Görüşmenin Öncesi – Planlama Modülü
OctaSales sayesinde erişebileceğiniz planlama modülü, size diğer video konferans platformlarının sunmadığı en kritik özelliği sağlıyor: görüşmelerinizi planlayabilme.
OctaSales’in ‘planlama modülü’ sayesinde;
• hem yöneticiler hem de saha çalışanları görüşmeleri planlayabilir,
• bu planlara notlar ve görevler ekleyebilir,
• bu planları istediğiniz onay mekanizmalarına tabi tutabilir,
• onay mekanizmalarından geçen planları hayata geçirebilirsiniz.
Uzaktan kanal yönetimi iş modelinin en kilit özelliklerinden birisi olan ‘planlama modülü’, dijital dönüşümde bir adım daha ilerlemek isteyen şirketinizin ihtiyacı olan özellik.
‘Planlama modülü’ sayesinde görüşmeleri önceden planlama ve bunu şirket içerisinde gerekli olan kişilerle paylaşma imkanı yakalıyorsunuz.
Bir personelin planlamış olduğu görüşme, OctaSales sistemi üzerinden bu görüşmeyi onaylaması gereken yöneticilerin önüne düşüyor.
Onay mekanizmalarından geçtikten sonra, uygulanmaya hazır olan görüşme için planlar, yapılacaklar listeleri ekleyebiliyorsunuz. Görüşme sırasında yapmanız gereken şeyleri önceden planladıktan sonra, bu planlar görüşme sırasında karşınıza çıkıyor. Ve görüşme içerisinde size yapmanız gerekenleri hatırlatıcı görevi üstleniyor.
OCTAPULL, size görüşmelerinizi planlama fırsatı vermesinin yanında, görüşme sonrasında bunları raporlama fırsatı da veriyor.
Görüşmenin Sonrası: Raporlama Modülü
OCTAPULL ile görüşmenizi planladınız, yine OCTAPULL ile görüşmenizi gerçekleştirdiniz. Peki ya sonrası?
Sonrası için ise OctaSales’in sunduğu raporlama modülü özelliği devreye giriyor.
OctaSales, siz veya ekibinizden birisi görüşmeyi gerçekleştirdikten sonra;
• görüşmeler ne kadar sürdü,
• görüşme sırasında ne kadar sipariş alındı,
• hangi müşterilerin bilgileri dolduruldu
gibi önemli bilgileri raporlamanızı sağlıyor.
Raporlama modülü bu bilgileri toplayarak, görüşmenin nasıl geçtiğine dair numerik ve şirketinize yol gösterici raporlar oluşturuyor.
Bu raporlar sayesinde işinizin nasıl gittiği hakkındaki bilginizi arttırarak, şirket stratejinizi daha iyi planlayabilirsiniz.
Raporlama modülünün sunduğu anlamlı raporlarla, geleceğe dair görülerinizi sağlamlaştırabilirsiniz.
Sonuç
Özet olarak, OCTAPULL sizlere ‘distant channel management’ yani uzaktan kanal yönetimi iş modelini sağlıyor. OCTAPULL’un sunduğu bu model sayesinde, şirketinizi uzaktan yönetmek için gerekli altyapıya sahip oluyorsunuz.
Türkiye’de bulunan veri merkezi ve koşulsuz abonelik iptali sayesinde müşteri memnuniyetini hedefleyen OCTAPULL, planlama ve raporlama modülleri sayesinde şirketinizin saha ekipleri için gerekli dijital dönüşüm konusunda yardımcı oluyor.
Uzaktan kanal yönetimi sisteminin öncüsü ve Türkiye merkezli bir girişim olan OCTAPULL ürünlerine ulaşmak için Google Play ve AppStore üzerinden OCTAPULL uygulamasını indirebilir ya da internet sitemizi ziyaret ederek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.