SaaS İncelemeleri: En İyi SaaS Uygulamaları

SaaS hizmeti, bulut bilişim modeli gibi kullanıcıların bir hizmete bulundukları yerden, herhangi bir cihazdan internet aracılığıyla erişim sağlayabilmelerine yardımcı olur.

SaaS, yazılım hizmet modelini ifade etmek için kullanılan bir terimdir. İngilizce “Software as a Service (Hizmet Olarak Yazılım)” kavramının kısaltmasıdır. 

SaaS yazılımı, kullanıcılara hızlı ve etkili çözüm önerileri sunar. Ayriyeten, iş dünyasında kaynaklara kolay bir şekilde erişmeye yardımcı olur.

Bu yazımızda; SaaS uygulamalarının neler olduğunu ve bu uygulamaların hangi amaç için tercih edilebileceğini ele alacağız.

En İyi SaaS UygulamalarıSaaS İncelemeleri En İyi SaaS Uygulamaları

İş Süreçleri ve Ofis Üretkenliği Yönetimi

SaaS uygulamaları, iş sürecini daha etkin bir şekilde yönetebilmeye ve ofis içerisinde ya da uzaktan çalışan ekiplerde üretkenliği artırmaya yardımcı olur. İş süreçlerine katkı sağlayan SaaS uygulamalarının en iyileri şu şekildedir:

Microsoft 365 (Office 365)

Microsoft 365; eğitimden iş dünyasına ve bireysel kullanıma kadar geniş bir yelpazede tercih edilen SaaS uygulamalarından birisidir. 

Excel, Word, Exchange ve To-Do gibi programlarla kullanıcıların iş süreçlerini etkili bir şekilde yönetmelerine ve üretkenliğini artırmalarına yardımcı olur.

Office 365, bu programların tüm cihazlarda entegre bir şekilde çalışmasını sağlayarak kullanıcılarına kolay ve sorunsuz bir deneyim sunar.

Slack

İş süreçlerinin etkili bir şekilde yönetilmesini sağlayan SaaS uygulamalarından bir diğeri Slack’tir. Ekip üyeleri arasındaki iletişimi hızlandırırken, iş akışlarının kesintisiz bir şekilde ilerlemesine yardımcı olur. 

Göreve ve projeye göre ekiplerin belirlenmesi, projelerin oluşturulması, kolay bir şekilde dosya paylaşımının yapılması ve sürecin etkili bir şekilde takip edilmesi Slack’in özellikleri arasındadır.

Slack, diğer uygulamalar ve cihazlarla sorunsuz bir şekilde entegre çalışarak iş süreçlerinin üretkenliğini artırır, iş birliğini kolaylaştırırken verimliliği artırmaya yardımcı olur.

Müşteri Memnuniyetini Ölçme

Anketler; müşterileri daha iyi anlamaya ve onların deneyimlerini öğrenmeye veya pazar araştırması yapmaya yardımcı olur. Müşterilerin geri bildirimlerini almak ve pazar araştırması yapmak için kullanılabilecek SaaS yazılım uygulamalarına göz atalım:

SurveyMonkey

SurveyMonkey, müşterilerin geri bildirimleri için anketlerin hazırlandığı, sonuçların alındığı ve analizlerin yapıldığı yazılım programıdır. 

Kullanıcı dostu arayüzü ile kullanıcılara kullanım kolaylığı sunar. SurveyMonkey, anket oluşturmak için çeşitli anket şablonlara ve bu şablonları kişiselleştirme özelliğine sahiptir.

E-posta ve bağlantı yoluyla anketleri paylaşma kolaylığı sunarak çevrim içi ortamlarda bu anketlerin hızlı bir şekilde doldurulmasını sağlar.

Typeform

Typeform, müşterilerin geri dönütlerini öğrenmek ve pazar araştırması yapmak için kullanılan bir anket uygulamasıdır.

Resim ya da video gibi infografik verilerin ankete eklenmesini sağlayarak bu anketlerin daha da kişiselleştirilmesine olanak tanır.

Farklı büyüklükteki işletmelerin kullanımına uygundur. Güçlü güvenlik önlemleri ile verileri güvenli bir şekilde saklar.

İş Birliği ve Proje Yönetimi

Bu kategorideki SaaS yazılımları; ekiplerin verimli bir şekilde çalışmasını ve iş birliği kurmasını, proje yönetiminin etkili bir şekilde yürütülmesini sağlar. İş birliği ve proje yönetiminde yardımcı olacak SaaS uygulamalarından birkaçı şöyledir:

Wrike

Wrike; ekipler arası iş birliği yapmaya, proje takibine ve planlamaya, iş süreçlerini optimize etmeye yardımcı olan bir hizmet yazılım programıdır.

İnternet bağlantısının bulunduğu her cihazdan erişimin sağlanabilmesi ve kolay bir şekilde verilerin entegrasyon edilebilmesi, ekipler arasındaki iş birliğini artırır ve projenin aksamadan yürütülmesini sağlar.

Wrike, işlerin hata oranını azaltır ve iş süreçlerinin sistematik bir şekilde ilerlemesine yardımcı olur.

Trello

Trello; iş süreçlerinin etkili bir şekilde yönetilmesine, işlerin organize edilmesine yardımcı olur.

İş akışının yönetimini hızlandırmak için yorum ekleme, etiketleme gibi anlık bildirimlerin gönderildiği özellikler sunar.

Temel bileşenler için ücretsiz hizmet sunan Trello, daha gelişmiş özellikleri için ücretli hizmet verir.

Video Konferans Uygulamaları ve İletişim

SaaS yazılım uygulamaları; kullanıcıların sanal toplantı oluşturmasını, sesli ve görüntülü iletişim kurmasını sağlar. Etkili toplantıların oluşturulması ve iletişimin kurulmasını sağlayan video konferans uygulamalarından bazıları şunlardır:

OCTAPULL

OCTAPULL, ekip üyelerinin etkili bir şekilde iletişim kurmasını, iş akışının verimli bir şekilde yönetilmesini sağlayan video konferans uygulamasıdır.

OctaMeet ürünü; hızlı bir şekilde toplantıların yapılmasını ve etkili iş birliklerinin kurulmasını sağlar. 

Verileri güvenle saklaması ve bütçe dostu olması, OCTAPULL’u SaaS uygulamalarının en iyileri arasında öne çıkmasını sağlayan avantajlardır.

OCTAPULL’un OctaMeet ürününü denemek ve güzel başarılara imza atmak için hemen tıklayın.

Zoom

Zoom, sanal ortamlarda yapılan etkinliklerin verimli bir şekilde geçmesini sağlayan video konferans uygulamasıdır.

Bu SaaS uygulaması; toplantıları organize etme ve kaydetme, bulut depolama alanında saklama ve diğer uygulamalarla entegre etme özelliklerine sahiptir.

Mobil cihazlardan da kullanım kolaylığı sunması, iletişimin kolay bir şekilde kurulmasına yardımcı olur.

Finansal Durum Takibi

SaaS uygulamaları, gelir ve giderlerin belirli bir platform üzerinden düzenli olarak izlenmesini ve takip edilmesini sağlar. Finans yönetiminin yapılmasını kolaylaştıran bazı uygulamalara örnek olarak şunları verebiliriz:

QuickBooks Online

QuickBooks Online, küçük ya da orta ölçekli işletmelerin finansal durumlarını takip etmesine ve şirketin muhasebesini yönetmesine yardımcı olur.

Bu SaaS yazılım uygulaması sayesinde gelir-gider takibi, bilanço yönetimi, nakit akışı ve diğer finansal işlemlerin yönetilmesi kolaylaşır.

Fatura oluşturma, kesme ve takibini yönetme işlemlerinin kolay bir şekilde halledilmesine yardımcı olur.

NetSuite

NetSuite, işletmelerin finans, muhasebe ve envanter yönetimi gibi çeşitli iş uygulamalarını bir arada yürütme avantajı sunar.

Bu SaaS programı, ürünlerin stok takibini yapma ve envanter durumlarını izleme ile gelir-gider takibi, nakit akışı yönetimi gibi muhasebe süreçlerini içerir.

NetSuite ile verilere kimlerin erişim sağlayacağı belirlenir. Böylelikle bu SaaS uygulaması, hassas bilgilere herkesin ulaşmamasını ve güçlü güvenlik önlemlerinin alınmasını sağlar.

Örnek verilen uygulamaların avantajları ve dezavantajları şu şekilde listelenebilir:

UYGULAMALARAVANTAJLARIDEZAVANTAJLARI
MICROSOFT 365Bulut tabanlı entegrasyonYedekleme için internet bağlantısı gerekliliği
SLACKEkip ile iş birliği kolaylığıGelişmiş özellikler için ek ücret talebi
SURVEYMONKEYAnket şablon tasarımlarının çeşitli olmasıGelişmiş özellikler için ücretli versiyona geçmek
TYPEFORMResim ya da video gibi metin desteği sunmasıDaha kapsamlı özellikler için ücretli sürüme geçmek
WRIKEProje yönetimini ihtiyaçlara göre özelleştirilebilmesiKüçük işletmeler için maliyetli olması
TRELLOArayüzünün kullanıcı dostu olmasıBüyük işletmeler için özellik açısından yetersiz olması
OCTAPULLProjelerin iş akışının kolay bir şekilde yürütülmesi
ZOOMMobil uygulama ile iletişimin kolay kurulmasıGizlilik ve güvenlik açısından endişelerin olması
QUİCKBOOKS ONLINEKullanıcı dostu arayüzü ile kullanım kolaylığı sağlamasıBüyük işletmeler için kapsamının yetersiz olması
NETSUITEGeniş kapsamlı finansal takibinin yapılmasıKüçük işletmeler için arayüzün karmaşık olması

SaaS Uygulamalarını Tercih Ederken Dikkat EdileceklerSaaS İncelemeleri En İyi SaaS Uygulamaları

İş süreçlerinde, projelerin takibini ve işleyişini kolaylaştırmaya yardımcı olan çeşitli SaaS uygulamaları bulunmaktadır. Bu uygulamalar arasından işletmenin ihtiyaçlarına yönelik en uygun uygulamanın tercih edilmesi, iş akışının verimli bir şekilde yönetilmesini sağlar.

Uygun SaaS uygulamasını tercih ederken dikkate alınması gereken bazı noktalar:

  • İhtiyacın Belirlenmesi: Hangi amaç için SaaS uygulamasının tercih edildiği belirlenmelidir. 

Örnek vermek gerekirse x firma iletişim alanında ekip üyeleri ile sorun yaşıyordur. Bu firma için OCTAPULL SaaS uygulamasını tercih etmek doğru bir seçim olabilir.

  • Bütçe Yönetimi: Çoğu uygulamanın ücretsiz versiyonunun kullanımı yeterli olsa da uygulamanın gelişmiş özelliklerini kullanmak için platform ek ücret isteyebilir.

Bu uygulamaların ücretli versiyonlarını kullanmak için yeterli bütçeye sahip olunup olunmadığı dikkat edilmelidir. 

  • Kullanıcı Dostu Arayüz: Arayüzü kolay kullanım sunan uygulamalar tercih edilmelidir. Bu uygulamalar, iş akışının yönetimini hızlandırır.

Karmaşık arayüze sahip platformları kullanmak, o platformu anlamayı zorlaştırır ve uygulamayı anlamak için eğitim alınması gerekebilir.

  • Entegrasyon: Tüm cihazlarla ve diğer uygulamalarla kolay entegrasyon özelliğine sahip olmasına dikkat edilmelidir.

Bu özellik, işlerin akışını kolaylaştırır ve ekip arasında etkili iş birliği kurmaya yardımcı olur.

  • Güvenlik: Verilerin çeşitli koruma yöntemleriyle saklanması, önemli bir kriterdir. Veri güvenliği sağlayan ve dosyaları güvenle koruyan uygulamaları tercih etmek verilerin güvenle korunmasını sağlar.

Özetlemek gerekirse, SaaS uygulamaları, işletmelerin farklı ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunar.

Doğru SaaS uygulamalarını tercih etmek, iş sürecinin organizeli bir şekilde yönetilmesini, ekip üyelerinin etkili iletişim kurmalarını ve iş birliği yapmalarını, bunların beraberinde de şirketin başarı elde etmesini sağlar.


OCTAPULL

OCTAPULL

© 2024 Octapull | Bütün hakları saklıdır .