Pandeminin Saha Ekip ve Yönetimine Etkisi

2019’un sonlarından itibaren tüm dünyayı etkisine alan COVID-19 salgını, çalışma hayatını kimsenin tahmin edemeyeceği kadar derinden etkiledi. Halk sağlığıyla birlikte toplumsal yaşamı da sarsan COVID-19, yeni sorunları ve çözümleri de beraberinde getiriyor. Gerek Türkiye gerekse dünya çapında açıklanan pek çok raporda pandemi süreci ve sonrasındaki yeni çalışma hayatıyla ilgili merak edilen konulara yer veriliyor.

Pandemi süreci devam ederken çalışma hayatına dahil olan ve yeni normal olarak nitelendirilen ilk çözüm evden çalışma yöntemi. Yapılan araştırmalar şirketlerin yüzde 60’tan fazlasının salgından sonra da uzaktan çalışmaya farklı oranlarda devam etmekte kararlı olduğunu ortaya koyuyor. Uzaktan çalışma modeli sadece ofis çalışanlarının değil aynı zamanda saha çalışanlarının da iş hayatına uyarlanıyor. İşverenler ve saha çalışanları bu olağanüstü döneme hızlı biçimde uyum sağlayarak operasyonlarını en etkili biçimde sürdürmeyi hedefliyor.

Yeni Kavram: Uzaktan Kanal Yönetimi

Uzaktan kanal yönetimi için geliştirilen çözümler, saha ziyaretleri ile yürütülen işlerin pandemi sürecinde verimli ve etkili biçimde gerçekleştirilmesine katkıda bulunuyor. Pandemi döneminde iş hayatında öne çıkan sorunların doğru biçimde tespit edilmesi, etkili ve verimli çalışma çözümlerinin ortaya konulmasında büyük önem taşıyor. İletişim becerilerine katkıda bulunan teknolojik altyapı çözümleri, saha çalışanlarının yeni döneme adaptasyonunu belirgin biçimde kolaylaştırıyor.

Şirketlerin ve saha çalışanlarının yeni dönemde iş hayatına yaklaşımları ve davranışları etkili iş birliğinin temelini oluşturuyor. Verimli çalışma için etkili iletişimi becerileri geliştirmek, iletişimi sıklaştırmak ve sanal etkileşimi artırmak, iş dünyasındaki tüm paydaşların yeni dönemde daha fazla üzerinde durması ve uygulamaya koyması gereken özellikler arasında.

Pandemi ile beraber uzaktan çalışmanın yaygınlaşması, saha çalışanlarının performansını ofis çalışanlarından daha fazla etkilemeye başladı. Saha çalışanlarının performansında müşteri, tedarikçi, çalışma arkadaşı ve yöneticilerin kolay ulaşılabilir olması büyük rol oynuyor. Teknoloji araçlarını iş sürecinde daha fazla devreye sokmanın yanı sıra iş birliği ve iletişimin geliştirilmesi de en verimli çözümler arasında yer alıyor.

Etkili İş Birliği İçin Teknoloji

Saha ziyaretlerinin yerini uzaktan görüşmelere bırakması; sanal toplantı, video konferans, e-posta, telefon ve mesaj uygulamaları aracılığıyla iletişim kurma seçeneklerini giderek daha fazla öne çıkarıyor. Kurumların teknolojik alt yapılarını geliştirmesi, söz konusu iletişim kanallarının performansını artırıyor ve iş süreçlerinin hızlanmasını sağlıyor.

Yapılan araştırmalar saha çalışanlarının iletişim performansının kelimelerden yüzde 7, ses tonundan yüzde 38 ve beden dilinden yüzde 55 oranında etkilendiğini belirtiyor. Bu sonuçlar saha çalışanlarının hem müşteri hem de iş paydaşları ile iletişim kurarken görüntülü iletişim kanallarını kullanmalarının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Uzaktan çalışmanın olası olumsuz etkilerini en aza indirmek için teknolojik altyapılardan verimli şekilde faydalanmanın bir öğrenme süreci olduğunu unutmamak gerekiyor. Tüm paydaşlar için yeni normal olan pandemi süreci ve sonrasına adapte olmak, teknolojiyi etkili şekilde kullanmak, personel sayısından filo giderlerine ve zaman yönetimine kadar çok ciddi tasarruf ve performans artışı vadediyor.

Küresel ölçekte iddialı ve öncü bir Türk girişimi olan OCTAPULL, uzaktan çalışma dönüşüm süreçlerinde saha çalışanı, ofis çalışanı ve ekip lideri başta olmak üzere tüm iş paydaşlarını efektif biçimde destekliyor. OctaSales ve OctaMeet çözümleriyle dünya liderlerine rakip olmayı hedefleyen OCTAPULL; Apple Store ve Google Play üzerinden indirebileceğiniz OCTAPULL uygulamasıyla küçük, orta ve büyük ölçekli şirketler için etkili çözümler üretiyor. Dijital dönüşümü tek bir platform üzerinden eksiksiz biçimde yapabilmenizi sağlayan OCTAPULL, Türkçe ve İngilizce olarak sunduğu arayüzleriyle profesyonellerin, girişimcilerin ve bireysel çalışanların performansını zamandan tasarruf ederek en üst düzeye çıkarmalarına yardım ediyor.


OCTAPULL

OCTAPULL

© 2024 Octapull | Bütün hakları saklıdır .