Çalışanlar, Yalnızca Uzaktan Çalışabileceği İşlere Başvuruyor

Yeni bir anket, İrlandalı çalışma yaşındaki iş gücünün %56’sının gelecekte yalnızca esnek çalışma sunan veya ofis dışında çalışmaya izin veren işlerde çalışmayı düşündüklerini gösteriyor.

Indeed’in son gerçekleştirdiği aylık İş Arama Anketi, katılımcıların %18’inin gelecekte sadece uzaktan çalışmaya izin veren işlere başvuracaklarını söylediğini de gösteriyor.

%38’inin ise hibrit veya esnek bir çalışmaya izin veren işleri değerlendireceğini söyledi.
Nitekim ankette, COVID pandemisi döneminde çalışanların bir işverende aradıkları şeylere ilişkin görüşlerinin %64’ünün de değiştiği ortaya çıktı.


Uzaktan Çalışma Önem Kazanıyor

COVID-19 pandemisi gidişatını ve toplum sağlığını göz önünde bulunduracak olursak, çalışanlar için önemli olarak belirtilen konular arasında ekip oluşturarak takım çalışması imkanı sunulması ve en az iki gün olmak üzere uzaktan çalışma seçeneğinin sunulması yer alıyor.

Ücret enflasyonu konusunda ise, Indeed tarafından yapılan ankete katılan çalışanlar, büyük istifa dalgasını önlemek için yüksek maaş artışlarına duyulan ihtiyacı da vurguladı.

Çalışanların %40’ı, %20’nin üzerinde bir ücret artışı talep edeceklerini belirtti. %31’i ise istifayı düşünmeden önce en az %10 daha fazla ödeme yapılmasını isteyeceklerini aksi halde yeni iş arayışına girebileceklerini söyledi.


Esnek Çalışma Sistemi Kalıcı Olabilir Mi?

Gerçekten de EMEA Araştırma Başkanı Pawel Adrjan, pandeminin iş dünyası üzerinde kalıcı bir etkisi olacağından emin olduğunu söyledi. Ayrıca, esnek çalışma veya evden çalışma fırsatlarının artık yaygın olarak çalışanlar tarafından istendiğini vurguladı.

Ek olarak, işverenlerin iş gücü piyasasında eksilen rolleri doldurmak isteyeceğini belirtirken, fırsatların da çalışanların beklentilerini karşılayacak şekilde uyarlanması gerektiğini söyledi. 


OCTAPULL

OCTAPULL

© 2024 Octapull | Bütün hakları saklıdır .