Çalışanların %60’ı Esnek Çalışma Şartlarında Daha Verimli Olduğunu Söylüyor

Avustralya’da yapılan bir anket çalışmasında çalışanların pandemi sonrasında da esnek çalışma düzeninde devam etmek istedikleri görüldü. Swinburne Üniversitesinin yaptığı çalışmada, çalışanların %61’i hibrit çalışma yönteminin en verimli yöntem olduğuna inanıyor.

Bu araştırma uzaktan çalışma sisteminde çalışanların daha mutlu ve daha fazla iş ile meşgul olduğunu gözler önüne seriyor. Avustralya hükümeti tarafından Edith Cowan Üniversitesi ile ortaklaşa yapılan araştırma, uzaktan çalışma imkanına sahip olan çalışanların iş yerleri hakkında çoğunlukla pozitif bir görüşe sahip olduğu bulgusuna ulaştı. 

Raporda, ankete katılan 1,039 ofis çalışanının evde sosyal izolasyonda olmalarına rağmen kendilerini duygusal anlamda daha güvenli hissettikleri belirtildi.

Bir engeli veya evde bakmakla sorumlu olduğu kişiler bulunan çalışanlar, uzaktan çalışmanın faydalı olduğunu dile getirdi. Özellikle kadın çalışanlarda bu durum büyük bir oranda gözlemlendi. Çalışmanın temel bulgusu ise çalışanların, işveren ve yöneticilere karşı güvenilen kişi durumda olduğunu hissetmesiydi. 

Avustralya İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi direktörü Skye Buatava, çalışmanın pandemi koşulları nedeniyle zorunlu hale gelen evden çalışma yönteminin hibrit olarak devam edilmesini incelemek için yapıldığını söyledi. Ayrıca sonuçların net bir şekilde pozitif olduğunu da belirtti. 

Aynı zamanda modern çalışma teknikleri için doğru desteğin sağlanmasını vurgulayan Skye, işletmelerin home-office çalışma sistemine geçtiklerini söyledi.     

Bunlara ek olarak, bu çalışma şirketlerin uzaktan çalışma yapılarındaki eksikliklere de yer verdi. Buatava, “Bazı esnek çalışma yöntemi uygulayan işletmelerin yeterli iş sağlığı ve güvenliğine sahip olmadığını ve psikolojik olarak verilen desteğin de yetersiz olduğunu keşfettik.” dedi. 

Anketin sonuçlarını baz alan merkez, esnek çalışanları destekleme konusunda en iyi uygulama kılavuzlarını ve kaynaklarını kullanıma sundu. Buatava, kaynakların hem COVID-19 kısıtlamaları sırasında hem de sonrasında evde zihinsel olarak sağlıklı bir iş yeri yaratma konusunda işverenler ve çalışanlar için pratik tavsiyeler sağlamaya yönelik olduğunu söyledi.                              

Avustralya hükümeti 2020 yılının sonlarına doğru “geleceğin iş meseleleri” için 660.000 dolarlık bir araştırma başlattı. Düzenleme ve Yenilik Bakanı Kevin Anderson, pandemi dolayısıyla oluşan iş modellerindeki dönüşüme destek sağlamak için bu projeyi başlattıklarını ifade etti.                

  “Geleceğin iş yapısı günümüzden tamamen farklı olacak. Bizler de iş gücümüzü korumak adına bu dönüşüme ayak uydurmalıyız.”
Kevin Anderson

ABS’ye göre 2015 yılında Avustralya istihdamının %13’ü uzaktan çalışma modeli ile çalışıyordu. Haziran 2020’de ortaya çıkan COVID-19 pandemisiyle beraber bu sayı %32’ye ulaştı. ABS Anket Araştırmaları Başkanı David Zago, Avustralyalı çalışanların home-office sistemi bütün yıl boyunca istediklerini belirtti.

Ayrıca anket, Avustralyalı çalışanların %47’sinin önümüzdeki 6 ay boyunca hibrit sistemin devam edeceğini, %11’inin evde daha çok çalışma olacağını %8’inin ise ofis saatlerinde artış olacağını düşündüklerini belirtti.                

Bu anketler Avustralya devletinin uzaktan çalışma yöntemini desteklediğini gösteriyor.

Anketlere katılan hemen hemen her ofis çalışanı esnek bir çalışma sistemi istiyor. Örneğin ankette sorulan pandemi sonrasında ofiste ne kadar çalışmak istersiniz sorusuna verilen en yüksek cevap 3.7 gün oldu. 

İşe alım şirketi Hays tarafından geçen yıl kasım ayında 2500 çalışan arasında yapılan bir anket, işçilerin %61’inin hibrit çalışma modelinin en üretken olduğuna inandığını ortaya koydu. Ayrıca Hays’in bu çalışması, işverenlerin %47’sinin evden çalışma fikrine katıldıklarını da gösterdi.

Faydalanılan Kaynaklar Business Insider

OCTAPULL

OCTAPULL

© 2024 Octapull | Bütün hakları saklıdır .