Bilişim Teknolojileri Çalışanları Esnek Çalışmayı Tercih Ediyor

Yeni bir ankete göre, önde gelen teknoloji şirketlerinin çalışanları, yönetici ve işverenleri ofise dönmelerini istese bile bunu reddediyor, esnek çalışma fırsatı sunan iş fırsatlarını kovalıyorlar.

İnsan kaynakları şirketi olan CIEL HR Services tarafından yapılan ankete göre, önde gelen teknoloji şirketlerindeki çalışanların yaklaşık %88’i mevcut işlerini bırakmaya hazır.

İşini bırakmaya hazır olan çoğunluğun yaklaşık %46’sı mevcut işverenleri ofislerine dönmelerini istedikleri için evden çalışma imkanı sunan iş fırsatları ararken, diğer %46’sı daha iyi ücretli işler için ayrılmaya istekli.

Geri kalan yaklaşık %8’i ise, işverenlerinin işe dönüş talebini kısıtlayıcı olarak görmekteler. Ayrıca, işe gidip gelmek yeni hobiler ve tutkular peşinde koşmalarını engellediği için işten ayrılmak istiyorlar.

CIEL’in CEO’su Aditya Misra, verdiği demeçte, “Ofislere dönüş, çalışanların bağımsızlıklarını kısıtlıyor ve yaşam tarzlarını etkiliyor” dedi.

CIEL’in teknoloji sektöründeki yetenek mobilitesine ilişkin, önde gelen 19 teknoloji şirketinden 1.000 katılımcıyı kapsayan çalışması Ekim ayı başlarında gerçekleştirildi.

Ancak işe alım hizmetleri uzmanları, işverenlerin ofise dönüş çağrılarına yanıt olarak istifa tehditlerinin, işe alımda yavaşlamanın görüldüğünü belirtti.

Xph’in kurucu ortağı Anil Ethanur, “Bu nitelikteki tehditler, aday kontrollü iş piyasasında birkaç ay önce geçerli olabilirdi” dedi.

Ancak şimdi, yetenek peşinde koşan daha az şirket ve hibrite veya ofisten çalışmaya dönen daha fazla işverenle, adayların tam zamanlı evden çalışma için daha az seçeneği olduğunu söyledi.

Ethanur, “Evden çalışmaya yanıt olarak işi bırakma tehditleri, mevcut senaryoda en iyi ihtimalle içi boş tehdit olabilir.” dedi.

Uzmanlar, bilişim şirketlerinde uzaktan çalışma modelinin birden fazla zorlukla karşı karşıya olduğunu söyledi.

CIEL’den Misra, “Bir yandan yeni siparişlerde ve hatta mevcut projelerin hızında bir yavaşlama ile karşı karşıyalar. Öte yandan, uzaktan çalışanların üretkenliğinden endişe duyuyorlar” dedi.

En iyi bilişim şirketleri, çalışanlarını ofise çağırmaya başladı

HCL Tech’in insan kaynakları sorumlusu Ramachandran Sundararajan, bu hafta başlarında şirketin ikinci çeyrek sonuçlarına göre, çalışanları haftada üç gün ofislere gelmeye teşvik ettiğini söyledi.

TCS’deki çalışanların da haftanın üç günü ofise gelmeleri bekleniyor. Infosys şirketinde ise, çalışanların ofiste belirli bir sabit gün sayısı olmadan evden çalışmalarına izin veriyor.

Uzmanlar, pandemi sırasında  özellikle memleketlerine veya ofisten başka bir yere taşınan çok sayıda bilişim teknolojileri çalışanı için ofise dönmenin zor olduğunu söyledi.

Adecco Hindistan direktörü Ramesh Alluri Reddy, “Çoğu şirket, çalışanlarını haftada en az üç gün ofise gelmeye zorluyor. Ancak çalışanların bir kısmında kesinlikle bir direnç var” dedi. “Şirket açısından bakıldığında, uzaktan çalışma düzeninde kurum kültürünü kaybediyorlar” diye ekledi.

Referans: https://economictimes.indiatimes.com/tech/information-tech/it-employees-explore-flexible-options-as-firms-resume-work-from-office/articleshow/94886284.cms


OCTAPULL

OCTAPULL

© 2024 Octapull | Bütün hakları saklıdır .