Uzaktan Çalışmayı Daha Eğlenceli Hale Getirmek İçin 6 İpucu

Evden çalışmak bugün birçok çalışan için “yeni normal” haline gelmeye başladı.

Yapılan anketlere göre gelecekte her dört kişiden biri sürekli olarak evden çalışmaya devam edecek. Ayrıca, birçok çalışan, ofis ve uzaktan çalışmayı birleştiren bir “hibrit” yöntemi kullanmaya devam edecek.

Gelecekte başarılı olmak isteyen şirketler, çalışanlarının işlerinde başarılı olabilmesi adına mutluluk ve eğlence için bir stratejiye sahip olduklarını garanti etmelidir.

Evden Çalışırken Mutlu Olabilmeniz İçin İpuçları

Günümüz çalışma ortamında, çalışanlar etkili kalabilmek için doğru araçlardan ve teknolojiden daha fazlasına ihtiyaç duyarlar. Onlar da sürekli değişen iş koşullarında kendilerini çok rahat hissetmeliler.

Bunun için çalışanlarınız ve kendiniz için daha eğlenceli bir çalışma ortamı oluşturmalısınız. Bu konuda sizlere yardımcı olabilmek adına uzaktan çalışmayı nasıl daha eğlenceli hale getireceğinize dair bazı ipuçlarını bu yazımızda sizler için derledik.

1. Vücudunuza Dikkat Edin ve Spor Yapın

Uzaktan çalışma sayesinde tam teşekküllü bir ev ofisine çok fazla para harcamanıza gerek yok; bunun yerine, evden çalışırken vücudunuza yatırım yapabilirsiniz.

İlk olarak evden çalışmak, bir ofiste çalışmaktan daha sık pozisyon değiştirmenizi sağlar. Bu da omurga sağlığınız için çok önemli bir noktadır.

Oturma konusunda birçok seçeneğe sahipsiniz. Bir sandalyede oturmak, mutfak tezgahında ayakta durmak, kanepeye uzanmak veya bir yoga bloğunda yerdeki sehpanızı masa olarak kullanarak oturmak bu seçeneklerden bazıları olabilir.

Ayrıca evden çalışırken spor da yapabilirsiniz. Spor yapmak kendinizi daha dinamik hissetmenize ve bu sayede kendinizi tamamen çalışmaya hazır hissedebilmenize yardımcı olabilir. Unutmayın, sağlam kafa sağlam vücutta bulunur!

2. İşe Gitmek İçin Trafiğe Ayırdığınız Zamanı Kendiniz İçin Değerlendirin

Pandemiden önce günlük yolculuğunuz ne kadar sürüyordu? Her gün, birçok insan için 30 dakikadan 2 saate (veya daha fazla) kadar sürebiliyordu. Hatta trafik olması durumunda bu saatler çok daha fazla olabiliyordu. Her gün sadece 30 dakika olsa bile, her hafta iki buçuk saat kendinize ayırabileceğiniz bir zaman kazandınız!

İşin püf noktası, o zamanı nasıl harcadığınız konusunda bilinçli olmaktır. Tıpkı bir toplantıyı planladığınız gibi bu zamanınızı da takviminizde planlayın. Hem işe gidiş geliş vakitleriniz ile aynı anda olması gerekmez. 🙂

3. Takım Arkadaşlarınızla Sohbet Edin

Herhangi bir uzaktan çalışan ekipte, sohbetler genellikle iş ve görevlerin durumu olduğu için sosyal konuları ve eğlenmeyi göz ardı edebilirsiniz.

Halbuki iş arkadaşlarınızla iş dışında da muhabbet edebilirsiniz. Bunun için sohbet grupları kurabilirsiniz. Bu gruplarda iş arkadaşlarınızla eğlenceli bulduğunuz videoları bile paylaşabilirsiniz. Bu sayede kendinizi hem oluşabilecek yalnızlık hissinden hem de sıkılma durumundan kurtarabilirsiniz.

Bir sohbet grubu oluşturmak için Whatsapp, Hangouts ve Slack‘i kullanabilirsiniz. Bu durum her zaman çalışıyormuşuz gibi hissetmememize kesinlikle yardımcı olabilir.

Uzaktan Çalışmayı Daha Eğlenceli Hale Getirin

4. İş Arkadaşlarınızla Oyun Arası Düzenleyin

Uzaktan çalışma zamanında bile, iş arkadaşlarınızla sosyal faaliyetler çok önemlidir. Aslında bu çalışma sisteminde, takımınızı oyun aralıkları için bir araya getirmek belki daha da önemlidir.

Bu konuda evden çalışmayı nasıl eğlenceli hale getireceğinize dair birçok eğlenceli oyun var. Örneğin, ekibinizle beraber adam asmaca veya Pictionary gibi oyunları oynayabilirsiniz.

Ama bu oyun oturumlarının tamamen sanal olduğundan emin olun. Bu, uzaktaki çalışanların ofiste olup bitenlerden “dışlanmış” hissetmelerini önlemeye yardımcı olacaktır. Herkes, uzaktan veya başka bir şekilde, video ve web konferansı aracılığıyla iş birliği yaptığında ve etkileşim kurduğunda aynı sayfada kalmak daha kolaydır.

Tek bir platformda hem eğlenip hem de işlerinizi verimli bir şekilde yapabileceğiniz Octapull’un takvim özelliği sayesinde planlarınızı daha hızlı yapabilirsiniz.

5. Müzik Listeleri Oluşturun

Çalışma zamanımızı daha keyifli hale getirmek için bir liste oluşturuyorsak, bu listeye müzik eklememek söz konusu değil.

Bir “Çalışma Öncesi” listesi yapmak kendinizi daha rahat hissetmenize yardımcı olabilir. Bununla birlikte, çalma listeleri her zaman aynı şarkıyla başlamalıdır; bu, sizi odaklanmaya hazırlayan bir sonik tetikleyici gibi olur.

Posta kutunuzu kontrol ederken güzel bir parça dinlemek harika bir fikir olabilir!

Müzik size göre değilse eğlenceli bir seçeneğiniz daha var: Podcast’ler. Çevrim içi platformlarda bulabileceğiniz yüz binlerce podcast var. İlgi alanlarınızı belirleyin ve başlayın!

6. Çalışma Alanınızı Yeşillendirin

Çalışma masanıza yeşillik eklemek, uzaktan çalışmayı daha eğlenceli hale getirmenin kolay bir yoludur. Bir ofiste bakımı çok zor olacak olan bitkileri evinizde kolaylıkla yetiştirebilir ve çalışmadığınız zamanlarda onlardan keyif alabilirsiniz.

Tabii bir bahçe kadar çok bitkiye sahip olmak gerekli değildir ancak birkaçının bile stresi azalttığı ve konsantrasyonu iyileştirdiği deneylerce kanıtlanmıştır.

Sonuç

Ofis hayatına kıyasla uzaktan çalışmak çok daha eğlenceli olabilir. Bu nedenle, evden çalışmayı keyifli ve sürdürülebilir bir deneyim haline getirecek bir çalışma alanı ve rutinler oluşturmak için aşağıdaki fikirlerden yararlanabilirsiniz. Kim bilir? Belki de artık ofise geri dönmeyi bile istemeyebilirsiniz!

  • Egzersiz yapın,
  • Trafikten artan zamanınızı değerlendirin,
  • Takımınızla etkili ve eğlenceli bir sohbet grubu ayarlayın,
  • Oyun periyotları düzenleyin,
  • Müzik veya podcast dinleyin,
  • Çalışma alanınızı biraz yeşillendirin.

Bunlar gibi daha bir sürü fikirle kendinize ve iş arkadaşlarınıza daha eğlenceli bir çalışma ortamı oluşturabilirsiniz.


OCTAPULL

OCTAPULL

© 2024 Octapull | Bütün hakları saklıdır .