Freelance Çalışanların İşlerini Kolaylaştıracak Uygulamalar

Son zamanlarda, pandemi ile birlikte yenilenen iş dünyasının freelance olarak çalışan sayısı oldukça arttı. Herhangi bir kuruma bağlı kalmak istemeyen ya da iş arama sürecinde olup bu süreci daha verimli geçirmek isteyenlerin tercih ettiği bir çalışma sistemi olduğu da söylenebilir.

Ayrıca uzayan iş saatleri, düşük ücretler ve kısıtlı izin günlerinin de varlığı düşünüldüğünde insanların bu sistemi neden daha çok tercih etmeye başladığı daha iyi anlaşılabilir. Çalışanlara diledikleri yerde ve diledikleri zaman çalışma özgürlüğü sağlayan bu sistem daha da artmaya devam edecek gibi gözüküyor.

Uzaktan Çalışma Hayatınızda Size Yardımcı Olacak Uygulamalar

Her ne kadar özgür ve esnek bir çalışma ortamı da sağlasa freelance olarak çalışanların da belirli bir iş yükü ve zorunluluğu olabiliyor. Ancak herhangi bir kuruluştan bağımsız olarak yürüdükleri bu yolda karşılarına çıkabilecek sorunları halledebilecek birçok uygulama bulunmaktadır.

Bu yazımızda freelance olarak çalışanların çalışma hayatlarını kolaylaştırmak adına kullanabilecekleri 10 tane uygulamayı sizler için derledik.

1. OCTAPULL

Tamamen Türk yazılımcılar tarafından geliştirilen bir video konferans uygulaması olan OCTAPULL, saha çalışmalarınızın birçoğunu tek bir platform üzerinde yapabilme kolaylığı sağlamaktadır.

Data güvenilirliği konusuna son derece dikkat eden bu yerli uygulama, maliyetlerinizi azaltma konusunda büyük avantaj içermektedir.

Distant Channel Management (DCM) kavramıyla sizlere saha elemanlarınızı ve görüşmelerinizi uzaktan yönetebilme fırsatı sunmaktadır. 

Fiyatlandırma konusunda müşteri dostu olabilme hedefi olan OCTAPULL sabit dolar kuru ile ödeme kabul etmektedir. Ayrıca müşterilerine diledikleri zaman üyeliklerini herhangi bir cayma bedeli ödemeden iptal etme hakkı da sunmaktadır. 

OctaMeet ve Octapull Pro gibi iki ayrı ürün ile müşterileriniz ile yapacağınız toplantıları buradan kolaylıkla düzenleyebilirsiniz. Ayrıca görüşme merkezinizde bu toplantıları kaydedebilir, oluşabilecek sorunlar dahilinde kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=JBMOwk0aO-8&t

2. Trello

İşlerinizi kolaylıkla yönetebileceğiniz bir platform olan Trello, sizlere sağladığı organizasyon birimleri ile yapılacaklar listelerinizi takip edebilirsiniz.

Alanında çok popüler olan bu uygulama ile arkadaşlarınızla ortak bir çalışma alanı kurabilir ve yaptığınız projelere yorum yapıp bu yorumları değerlendirebilirsiniz. 

Ücretsiz olan bu uygulamayı kullanarak freelance sisteminin en önemli zorluğu olan düzen sorununuzu çözebilirsiniz. 

Trello Kullanımı-Proje ve Ekip Yönetim Çözümü

3. Clockify

Freelance çalışanların çoğu saat endeksli çalışabiliyor. Özellikle müşterinizle saat bazlı anlaşmalar yapıyorsanız bu uygulama tam size göre. 

Bir işe ne kadar zaman ayırdığınızı gösteren  bu uygulama sayesinde müşterilerinize kolaylıkla fatura kesebilirsiniz. 

Tamamen ücretsiz olan bu app ile proje yönetimlerinizi ve faturalandırmalarınızı kolaylıkla halledebilirsiniz.

Clockify Tutorial: Time Tracker

4. Evernote

Not tutma konusunda sorun yaşıyorsanız Evernote bu sorununuza derman olabilecek bir uygulama. Bu uygulama sayesinde hem sesli hem de görüntülü bir şekilde not alabilirsiniz. 

Ayrıca ajanda özelliği de olan bu uygulamayı bir iş yönetim merkezi olarak da kullanabilirsiniz. En önemli özelliklerinden biri ise cihazlarınızla senkronize bir şekilde çalışıyor olabilmesi. Bu sayede notlarınızı kolaylıkla farklı cihazlara taşıyabilirsiniz.

Çoğu özelliği ücretsiz olsa da daha fazla cihaz erişimi ve ekstra depolama alanı için Premium üyeliği bulunmaktadır.

What is Evernote?

5. Monday

Monday, iş akış şemalarınızı oluşturmak ve bunları kolaylıkla iş bölümü haline getirebileceğiniz bir uygulama.

Hem ekip çalışmalarında hem de bireysel çalışmalarda önemli bir yere sahip olan iş kontrolünü sağlama kavramını bu uygulama ile tam olarak yerine getirebilirsiniz.

Ayrıca uygulama içi sağladığı birden fazla yardımcı tool ile çalışmalarınızı da bir o kadar kolaylaştırabilir.

Bireysel planlama yapanlara ücretsiz kullanım hakkı sağlayan Monday, farklı versiyonları ile de kurumsal ve ekiplere yönelik planlamalara da sahip.

Monday.com ile Birlikte Çalışabilen Ekipler: “Yönet, Bütünleştir ve Otomatikleştir”

6. Grammarly

Özellikle bir içerik üretici veya blog yazarı iseniz bu uygulamayı mutlaka kullanmalısınız. Grammarly, yazım becerinizi geliştirebilmek adına yazılarınızı kontrol edebileceğiniz mükemmel bir uygulama.

Freelancer olarak çalışmak, iyi ve doğru bir yazımı mutlaka gerektirir. Bu konuda Grammarly sizlere çok önemli kolaylıklar sağlayacaktır.

Sadece kayıt olarak yazım kontrollerinizi ücretsiz bir şekilde yaptırabilirsiniz. Ancak daha fazla destek almak için Premium üyeliği satın almalısınız.

Bring Ideas to Life | Find the Words | Grammarly

7. Canva

Tasarım dünyasının belki de en önemli ismi olan Canva, freelance olarak çalışanlar için de çok önemli bir yere sahip.

Logolarınızı, afişlerinizi, infografiklerinizi, tasarım şablonlarınızı ve görsellerinizi geliştirip işleyebileceğiniz çok kullanışlı bir uygulama. Ayrıca organizasyon şemalarınızı da Canva sayesinde oluşturabilirsiniz.

Ücretsiz versiyonu ile birçok özelliğe erişebilirsiniz. Daha iyi ve yaratıcı içerikler tasarlamak adına hesabınızı Pro’ya ücretli bir şekilde yükseltebilirsiniz.

Canva Nedir ve Nasıl Kullanılır?

8. Google Docs ve E-Tablolar

Dokümanlarınızı hem hazırlayıp hem de koruyabileceğiniz bu uygulamalar, freelance çalışanlar için olmazsa olmazlar olarak sayılabilir.

İçerisindeki özellikleri saymakla bitiremeyeceğimiz bu iki platform, dokümanlarınızı hazırlama konusunda gerçekleştirebileceğiniz hemen hemen her özelliği içermektedir.

Ayrıca uygulamalar, Google Drive ile entegre oldukları için dokümanlarınızın kaybolma ve yok olma riski çok daha azdır.

Google Docs Beginners Tutorial 2020

9. Semrush Writing Assistant

Özellikle SEO alanında çalışan freelancerlar için harika diyebileceğimiz bir uygulama. 

Üreteceğiniz içeriklerin SEO uyumlu olması, keyword sıralaması ve alternatifleri gibi birçok kritik konuda sizlere yardımcı olabilecek bir uygulama.

Yazı yazma sürecinizi kolaylaştırmak ve daha da etkili hale getirmek adına özellikler içeren Semrush, ücretli bir uygulama. Sayfanızın veya yazılarınızın tarayıcılarda daha fazla görünmesini istiyorsanız, Semrush abonelik ücreti sizler için çok da önemli olmayacaktır.

SEMrush SEO Aracı Nedir? Nasıl Kullanılır? – Dopinger.com

10. Code Editor

Programlama alanında tam 110 dil seçeneği ile kod yazabilmeyi sağlayan bir uygulama.

Kodlama ile ilgili önemli özelliklere sahip olan bu uygulama sayesinde, küçük projelerinizi editleyebilirsiniz. Ayrıca içerdiği metin editörü sayesinde daha fazla kodlama trickleri öğrenebilir ve kendinizi bu alanda daha fazla geliştirebilirsiniz.

Uygulamayı ücretsiz bir şekilde indirip kullanabilirsiniz.

Sonuç

Kurumsal bir bağ ile dokuzdan beşe kadar geleneksel çalışma sistemine uymak istemeyen freelance çalışanlar için, çalışmalarını kolaylaştırabilecek uygulamalar bulunmaktadır. Bunlar:

  • Octapull
  • Trello
  • Clockify
  • Evernote
  • Monday
  • Grammarly
  • Canva
  • Google Docs ve E-Tablolar
  • Semrush Writing Assistant
  • Code Editor

olarak sıralanabilir. Bu uygulamaları kullanarak uzaktan olan çalışma hayatınızı daha üretken ve etkili hale getirebilirsiniz.


OCTAPULL

OCTAPULL

© 2024 Octapull | Bütün hakları saklıdır .