Farklı Sektörler İçin Video Konferans Çözümleri

Video konferans çözümleri, iş dünyasında yeni görülen bir şey değildir. Özellikle pandemi ile beraber son iki yılda büyük bir artış yaşayan video konferans çözümleri, hala güçlü bir şekilde kullanılmaya devam ediyor.

Sektör yapıları ve insanların tereddütleri nedeniyle video konferans tabanlı çözümlere yabancılaştırılmış iş alanları bulunsa da aslında bu sektörler de kolaylıkla bu çözümlerden yararlanabilir.

Bu yazımızda, video konferans tabanlı çözümlerden yararlanabilecek bazı iş alanlarını sizler için listeledik. 

Finans ve Pazarlamada Video Konferans

10 1

Finans ve pazarlama iki ayrı alan olmasına rağmen, şirketler içinde yönetildikleri şekilde birbirlerine benzerler. Her ikisi alan da kapsamlı araştırma, analiz ve uzun vadeli planlama gerektirir. 

Toplantılar, bu alanların her ikisinde de büyük bir rol alıyor. Pandemiden sonra şirketler toplantılarının büyük bir çoğunluğunu dijital bir şekilde gerçekleştiriyor. Böylelikle video konferans bu alanlarda kullanım kolaylığı yaratıyor. 

Ayrıca, finans ve pazarlama ekipleri sunumlar, proje yönetimi, sosyal toplantılar ve departmanlar arası görüşmeler gibi iş hayatında önemli olan aksiyonlar için de video konferans uygulamalarını kullanabilir.

Uzaktan ve hibrit iş modelleri yaygın hale geldiğinden dolayı bu çözümlerini farklı iş katmanlarına dahil etmek bu sektörlerdeki şirketler için etkili bir iletişim alanı sağlayabilir.

Siz de bu sektörlerde boy gösteriyorsanız OCTAPULL tam size göre! Planlamanın çok önemli olduğu finans ve pazarlama sektöründe ekiplerinizi tek bir yerden yönetebilirsiniz.

Hukuksal Süreçler İçin Video Konferans

judge online set4

Hukuk alanı, yüz yüze toplantıları göz ardı edemeyeceğiniz alanlardan biridir. Sanıklarla toplantı yaparken veya davaya katılırken evden çıkmanız gerekir fakat pandemi bize bu durumun da böyle olması gerekmediğini gösterdi.

Hukuki süreçler için bir müşteriyle görüşmek, bir ofis toplantısından çok da farklı değildir. Bundan dolayı, her defasında evden çıkıp saatlerce yol gitmek yerine kolaylıkla video konferans uygulamalarını kullanabilirsiniz. 

Ayrıca, video konferans araçları daha sonra izleyebileceğiniz ekran kayıtları yapmanıza da olanak tanır. Özellikle hukuk gibi bir alanda her şeyin kaydını almak kesinlikle çok önemlidir ve her zaman geri dönüp, olayınızı yeniden değerlendirmek için kayıtları izleyebilirsiniz. Böylelikle dava süreçleri için daha sağlıklı bir iletişim kurabilirsiniz.

Ayrıca, çok fazla yüz yüze iletişim gerektirmeyen hukuk danışmanlığı ve yasal araştırma unsuru da bulunmaktadır. Hukuk büroları ekiplerindeki en son gelişmeleri değerlendirmek için görüntülü toplantılar yapabilir.

Sağlık

13 1

Sağlık sektöründe tedavi unsuru büyük ölçüde hastaların birebir muayene edilmesine bağlıdır ve hastayı incelemeden teşhis yapmak kolay değildir fakat doktor muayenesinde hastaların bulunması gerekmeyen birçok durum da söz konusudur. Online görüşmeler bu tür durumlar için büyük bir fırsat.

Basit bir konuşmayla kolayca teşhis edilebilen muayene seansları ve hastalıklar için çevrim içi konferans kesinlikle çok pratik olabilir. 

Günlük olarak, bir doktorun iş yükü oldukça yoğun olduğundan tek bir hastayı yüz yüze muayene etme süresi çok fazla azalıyor. Bu iş yükünün bir kısmını dijitale taşımak, zaman açısından esnek bir ortam oluşturarak hem doktorlara hem de hastalara fayda sağlayabilir.

Ayrıca bir doktorun aynı hastanede farklı departmanları görmenizi isteyebileceği bir durum olabilir. Farklı polikinikler arasında koşturup durmak, hastalar için çok zaman alıcı ve yorucu olabilir. Bu tür durumlarda, basit bir online toplantı herkesin çok zaman kazanmasına neden olabilir.

Eğlence Sektörü

Pandemi sırasında komedyenler, şarkıcılar ve aktörler gibi çoğu eğlence ekibi, sanatlarını video konferans yoluyla kitlelerine sunmak için çevrim içi toplantı uygulamalarını kullandı. Video konferans yoluyla, sanatçının performansının önündeki konum engeli ortadan kalkarken eğlence sektörünün de daha geniş bir seyirciye ulaşması sağlandı.

Online konserler, tiyatrolar hatta stand-uplar ile sevenlerine ulaşan sanatçılar, bunu sadece pandemi ile değil normal zamanlarda da yapabileceklerinin farkına vardı. 

Rolünüz için bir tekrar mı yapıyorsunuz? Şarkınızın demosunu müzik şirketi ile paylaşmanız gerekiyor? Ve daha nicesi… Çalışmalarınızı değerlendirebileceğiniz ve zaman kaybetmeden gelecekteki planlarınıza karar verebileceğiniz bir online toplantı düzenlemeniz yeterli.

Çevrim içi konferansın yararlarından faydalanabileceğiniz birçok fırsat var ve bu, tek bir noktada size ve hayal gücünüze bağlı. Burada, işiniz için hangi video konferans çözümünün doğru olduğu, her şeyden daha fazlası olan zaman verimliliğini ve pratikliğini not etmeniz önemlidir.

OCTAPULL ailesi olarak zaman verimliliğinizi yönetme konusunda size ve ekiplerinize yardımcı oluyoruz. Yerli olan uygulamamız sayesinde zamandan büyük ölçüde tasarruf edebilir ve ekibinizle etkili bir iletişim kurabilirsiniz. OCTAPULL üyeliğinizi sabit kur fırsatıyla başlatın, sayısız avantajlardan yararlanın.


OCTAPULL

OCTAPULL

© 2024 Octapull | Bütün hakları saklıdır .