Uzaktan Kanal Yönetimi (DCM) Nedir?

Uzaktan kanal yönetimi, hayatımıza OCTAPULL ile birlikte girmiş bir kavramdır.

DCM kelimesi ise uzaktan kanal yönetiminin İngilizcesi olan ‘distant channel management’ kavramının kısaltılmışıdır.

Pandemi ile değişen iş hayatı pratiklerine yeni bir bakış açısı getirmek amacı ile yola çıkan OCTAPULL, müşterilerine yeni bir iş modeli olan uzaktan kanal yönetimi hizmeti sunuyor. Bir VCaaS (hizmet olarak video konferans) sağlayıcısı olan OCTAPULL, yeni bir çözüm ile uzaktan çalışmanın sorunlarını çözmeyi hedefliyor.

Peki, OCTAPULL’un önerdiği uzaktan kanal yönetimi (DCM) nedir?

Uzaktan Kanal Yönetiminin Çözdüğü Problem

Saha ekiplerinin yapması gereken yüz yüze görüşmeler, pandemi kısıtlamaları ile çok zor olmaya başladı. Sokağa çıkma ve seyahat kısıtlamaları ile bu görüşmeler için harcanan vakit de arttı, bu da şirketlerin veriminin düşmesine sebep oldu. Zaman içerisinde bunun için farklı çözümler ortaya çıktı. Çeşitli VCaaS çözümleri ile bu ziyaretler online ortamlara aktarıldı.

Küçük denemelerle başlamış olan dijital dönüşüm, pandemi ile yüksek hızlara ulaştı. Artık şirketler görüşmelerini internet üzerinden VCaaS ile yapar hale geldi.

Saha görüşmelerinin fiziksel olarak yapıldığı zamanlarda, bu görüşmeler önceden planlanıyor, görüşmeler yapılıyor ve yapıldıktan sonra sonuçlar raporlanarak şirket içinde gerekli kişilere ulaşması sağlanıyordu.

Tam hazır olmadan yapılan bu zorunlu dijitale geçiş süreci, bu aşamalarda aksamalara yol açtı. Video konferans uygulamaları, sağlıklı görüşmeler yapmaya olanak sağlasa da, şirketler için kritik olan planlama, uygulama ve raporlama süreçlerini kapsamıyordu.

Uzaktan kanal yönetimi, tam da bu soruna çözüm buluyor. Saha departmanlarının dijital dönüşümünü gerçekleştirmesi için son adım olarak karşımıza çıkıyor. Uzaktan kanal yönetimi, şirketlerin uzaktan yapacağı görüşmelerin

  • Planlandığı,
  • Uygulandığı,
  • Raporlandığı bir iş modeli öneriyor.

Saha satış ekiplerinin ihtiyacı olan tüm fonksiyonlara sahip olmasının yanı sıra, tüm bu fonksiyonları tek bir platformda toplayarak bu eforların daha kolay takip edilebilmesini sağlıyor.

Tek bir platformdan yönetilebilen iş kanalları, yöneticilerin işlerin nasıl gittiği hakkında daha rahat fikir oluşturmasını, daha iyi analizler yapabilmesini; tüm bunların sonucu olarak da işleri daha iyi yönetebilmesine ortam hazırlıyor.

Satış ekiplerinin ihtiyacı olan dijital dönüşümü sağlayan uzaktan kanal yönetimi, bu iş modelini benimseyecek olan şirketlere büyük avantajlar sağlayarak, işinizi büyütmenin yollarını arayan sizler için gerekli çözümü sunuyor.

Uzaktan Kanal Yönetiminin Avantajları

Uzaktan kanal yönetiminin, günümüz dünyasında daha yukarıları hedefleyen şirketler için avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Saha görüşmeleri için yapılacak masrafların minimuma indirilmesi,
  • Saha görüşmeleri için harcanacak zamanın minimuma indirgenmesi,
  • Şirketin verimliliğini artırarak, maksimum karlılık ve finansal sürdürülebilirliği sağlaması.

Büyükşehirlerdeki trafik sorunu, operasyonlarını bu şehirlerde yürütmek zorunda olan şirketlerin saha ekipleri için büyük bir problemdi. Görüşmeye vaktinde yetişmek için saatler öncesinde çıkılan yollar, şehir içindeki daha çok yakan araçlar, kurumsal ağırlama giderleri; bunların hepsi büyümek isteyen şirketlerin önüne çıkan sorunlardan sadece birkaçı.

Uzaktan kanal yönetimi (DCM) sayesinde bunların hepsi problem olmaktan çıkıyor. Bu giderlerden kurtulan şirketler, kurtulduğu yükler sayesinde karlılıklarını arttırarak, işlerini büyütme fırsatını yakalıyorlar.

Uzaktan Kanal Yönetimin Öncü Uygulaması: OCTAPULL

Global ölçekte, DCM hizmetini müşterilerine sunan ilk platform ise OCTAPULL. OctaSales hizmetimiz sayesinde uzaktan kanal yönetimi (DCM) modelinin tüm özelliklerinden ve avantajlarından faydalanma şansına sahip olabilirsiniz.

Uzaktan kanal yönetimi iş modeline geçmek için ihtiyacınız olan her şeyi sağlayan OctaSales, Türkçe ve İngilizce dil desteği ile hem global hem de yerli pazarı hedefliyor.

Yerli bir platform sağlayıcısı olması sayesinde problem çözücülere direkt olarak ulaşabileceğiniz OctaSales hizmetine, AppStore ve Google Play’deki OCTAPULL uygulaması ya da internet sitemizden de ulaşabilirsiniz.


OCTAPULL

OCTAPULL

© 2024 Octapull | Bütün hakları saklıdır .