Günlük Hayattaki İhtiyaçlarınızı Karşılayacak Yerli ve Türkçe Video Konferans Uygulaması: OctaMeet

Global çapta dijital dönüşümün öncülüğünü yapmak isteyen yerli girişim OCTAPULL, günlük hayattaki video konferans platformu ihtiyacınızı karşılamak için OctaMeet ürünüyle karşınızda.

OCTAPULL, VCaaS (Hizmet olarak video konferans) teknolojilerinin eksikliklerini gördü ve bu eksikliklerin çözümü olarak kendisini sundu. Şirketlerin dijital dönüşümündeki eksik parça olan ‘distant channel management (DCM)’ kavramını ortaya çıkardı.

Uzaktan kanal yönetimi iş modelini sunduğu Octapull Pro ürününün yanında, daha az profesyonel ve günlük işler için Türkçe video konferans uygulaması OctaMeet’i piyasaya sürdü. Hadi OctaMeet’e derin bir bakış atalım.

VCaaS (Video Conference as a Service) nedir?
OctaMeet’i detaylı bir şekilde incelemeden önce, sunduğu VCaaS hizmetinin ne olduğuna bakalım.

Yaklaşık 20 senedir hayatımızda olan video konferans uygulamaları; insanlara uzaktaki sevdikleriyle yüz yüze görüşme imkan, şirketlere de müşterileriyle sadece internet bağlantısına ihtiyaç duyarak buluşma şansı tanıyor.

Telefon, bilgisayar veya kameralı sabit telefon gibi araçlara sahip iki kişinin birbiriyle uzaktan görüşmesini sağlamakla başlayan yolculuk; onlarca kişinin bir araya gelmesi gereken toplantıları, her zaman ve her yerde yapabilmelerini sağlar hale geldi.

Artan kullanım ve hissedilen ihtiyaçla birlikte, bir platformun altyapıdan başlayarak her türlü video konferans sorununa çözüm önerdiği VCaaS teknolojileri ortaya çıktı.

VCaaS sayesinde, artık insanların görüntülü bir şekilde birbiri ile konuşması için fazladan çaba sarf etmesine gerek kalmadı. Bu platformlar, sadece insanları görüştürmekle kalmıyor, insanlara görüşmelerini yapmak dışında hiçbir şeyi dert etmemeleri konusunda güven veriyor. Gereken tüm altyapı işlemlerini bulut teknolojisi sayesinde sunucularında gerçekleştiren VCaaS platformları, sunduğu ek özellikler ile de hayatınızı kolaylaştırıyor.

OctaMeet Fonksiyonları ile Tanışın
Pandemi dönemi ile birlikte, insanların video konferans uygulamalarından beklentileri de arttı. Artık çok daha geniş yelpazede insan, ihtiyaçlara yönelik özellikleri olan uygulamalara ihtiyaç duyuyor.

Sadece görüşme yapabilmenizi sağlayan; ekstra özellikler ve düzgün bir altyapı için yüksek miktarlar ödemeniz gereken VCaaS platformları tarihe karışmak üzere. OctaMeet, ihtiyaç duyulan kilit özellikleri sunarak, bir video konferans platformundan beklediğiniz her şeyi sağlıyor.

OctaMeet’in fark yaratan özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:
100 katılımcıya kadar desteklenen toplantı odaları,
Grup toplantıları için 30 saat süre,
1 GB bulut depolama alanı,
Ekran paylaşımı,
Toplantıları kayıt etme,
Webinar düzenleme.

OctaMeet, 100 katılımcıya kadar destekleyen odalarda, 30 saat toplanma imkanı sağlıyor. OctaMeet kullanmanın muadil video konferans uygulamalarından farkı ise tamamen Türkçe VCaaS platformu olması ve tüm süreç boyunca Türkçe konuşabileceğiniz canlı destek ekibinin bulunması.

OctaMeet; satın alma, kurulum, kullanım ve dönüt verme süreçlerinde size hızlı bir şekilde ve Türkçe yardım sağlayacak canlı destek ekibi ile geliyor. Aboneliğinizi başlatmak istediğiniz andan itibaren yanınızda olacak ekibimiz, uygulamamızdan sorunsuz bir şekilde faydalanabilmeniz için durmadan yanınızda.

Sizin tek yapmanız gereken, aylık 8$ ücretle aboneliğinizi başlatmak. Diğer her şeyi çözmek için OCTAPULL hazırda bekliyor olacak.

OctaMeet’in Hayatınıza Kattıkları
Bir önceki başlıkta, OctaMeet’in özelliklerini inceledik. Şimdi bu özelliklerin hayatınıza katacağı faydalara bakalım.

100 Katılımcıya Kadar Desteklenen Toplantı Odaları
Toplantı odası kavramı hayatımızda yeni değil fakat pandemi nedeniyle evden çalışmanın yaygınlaşması, ayrıca eğitim kurumlarının uzaktan eğitim modeline geçmesi toplantı odalarının değerini önemli ölçüde arttırdı.

Öncesinde kalabalık sınıflarına büyük amfilerde ders veren profesörler, bu dersleri online ortama aktarmaları gerektiğinde bazı problemlerle karşılaştılar:
Bu kadar kalabalık gruplarla video konferans yapma hizmeti sağlayanların sayısı çok azdı,
Bu hizmeti sağlayanların ise fiyatları çok yüksekti.

Büyük ekiplere sahip şirketler, kalabalık sınıflara sahip öğretmenler için yüksek katılımcı sayısını sorunsuzca destekleyebilecek toplantı odalarının değeri paha biçilemez.

OctaMeet ile, 100 kişiye kadar katılımcının girebileceği toplantı odalarına erişebilirsiniz.

30 Saatlik Grup Toplantı Süresi
Kalabalık grupların yapması gereken toplantılardan bahsettik, peki ya toplantı süreleri?

Bu kadar çok kişinin fikir belirttiği buluşmalarda, toplantıların 1 saatten daha uzun sürmesi işten bile değil. Çalışanların raporlarını dinlemek isteyen yöneticiler, öğrencileri ile tartışma grupları oluşturmak isteyen profesörlere bundan daha uzun bir süre kesintisiz toplantı yapabilme imkanı gerekiyor.

OctaMeet, 30 saatlik grup toplantı süresi ile bu ihtiyaçları karşılıyor. Tartışmanın ortasında, bütün katılımcılara çıkıp tekrar girmelerini istemenin yarattığı kafa karışıklığı ve zaman kaybı, OctaMeet ile tarih oluyor.

1 GB Bulut Depolama Alanı
Grup toplantıları düzenlerken, ekip arkadaşlarımızla bazı dosyalar paylaşmamız gerekiyor. Toplantının vermek istediği mesajın tam olarak özümsenmesi için bu dosyalar çok kritik durumda.

Peki birkaç kilobayttan daha büyük dosyalarımızı, toplantımız sırasında paylaşmamız gerekiyorsa?

OctaMeet, abonelikle birlikte gelen 1GB bulut depolama alanı sayesinde bu sorununuzu hallediyor.

Saklamanız veya paylaşmanız gereken dosyaları bulut teknolojisi aracıyla depolama imkanına erişiyorsunuz. Zamanı geldiğinde, fotoğraf, video, pdf veya başka bir formattaki dosyalarınızı toplantı katılımcılarıyla paylaşma imkanına sahip oluyorsunuz.

Ekran Paylaşımı
Bilgisayarınızın veya telefonunuzun ekranında olan bitenleri katılımcılarla paylaşmak, çoğu zaman hayat kurtarıcı olabiliyor.

Katılımcılarınıza, bir programın nasıl çalıştığını göstermek mi istiyorsunuz?

Yapmaları gereken görevleri tamamlamaları için onlara rehberlik mi yapmak istiyorsunuz?

Belki de en çok kullanılacak olan işlevi olarak, bir PowerPoint sunumu mu yapmak istiyorsunuz?

OctaMeet’in ekran paylaşımı özelliği ile bütün bunlar mümkün.

Ekranınızda neler olduğunu göstermek, çoğu durumlarda bir şeyleri anlatmanın en kolay yöntemi olabilir. OctaMeet sayesinde, kalabalık toplantı odalarında bütün katılımcılarla ekranınızı paylaşarak bunu sağlayabilirsiniz.

Toplantı Kayıt Etme

Söz uçar, kayıt kalır. Toplantıları kaçıranlar için yapılan kısa özetlerin, asıl önemin yattığı yer olan detayları göz ardı ettiği bilinir. Toplantılarda uzun uzadıya tartışılan konuların, kısa bir özetle toplanması imkansıza yakındır.

OctaMeet’in sunduğu toplantıları kayıt etme özelliği ile, tam olarak hangi konular konuşuldu, kim hangi mimik ve ses tonuyla ne anlattı gibi önemli detaylara artık herkes erişebilecek.

Ses tonundaki ufak bir değişikliğin yarattığı anlam farkı malum. Artık toplantıları ve dersleri kaçıranlar, OctaMeet ile kayıt edilmiş videolara istedikleri zaman istedikleri yerde tekrar erişme şansına sahip olacaklar.

Geçmiş toplantılarınızda neler konuşulduğunu, kimlerin katıldığını, kimlerin hangi önerilerle geldiğini ve hangi yorumları yaptığını görmek için arşiv tutmak istiyor da olabilirsiniz.

OctaMeet ile toplantı, görüşme veya ders arşivinizi; toplantı kaydetme özelliği sayesinde bilgisayarınızda, harici depolama diskinizde veya bulut teknolojisinde tutmanız mümkün.

Webinar
Üniversiteler, liseler, ilköğretim okulları, mesleki gelişim dersleri; bunların hepsi günümüzde internet üzerinden yapılan şeylere dönüştü. Milyonlarca içeriğe tek tıkla ulaşabilir, kendinizi istediğiniz alanda geliştirme sahibi olabilirsiniz.

Bir konuda uzmansanız ve insanlara kar amaçlı veya sosyal sorumluluk projesi olarak bir şeyler öğretmek istiyorsanız, bunu internet üzerinden ‘webinar’ kavramı ile gerçekleştirebilirsiniz.

İnsanlarla iletişim kurabileceğiniz canlı dersler anlamına gelen ‘webinar’ kavramı, pek çok amaçla kullanılabilir:
Çalışanlarınıza öğrenmeleri gerektiğini düşündüğünüz konular hakkında seminer vermek,
Toplumsal meseleler hakkında farkındalık yaratma çalışmaları yapmak,
Uzman olduğunuz konu hakkında kar amaçlı dersler vermek.

Bütün bu amaçlar ve daha fazlası için kullanılabilecek ‘webinar’, OctaMeet gibi video konferans platformları ile birlikte öğrencilerle canlı etkileşime geçme imkanı da sunar. Katılımcıların sorular sormasına izin vererek zenginleştirebileceğiniz webinar, herkes için daha faydalı bir hale gelir.

Webinar’ı, OctaMeet’in toplantı kayıt etme özelliği ile ölümsüzleştirebilir, video paylaşım sitelerinden paylaşarak daha fazla insanın bilgeliğinizden faydalanmasını sağlayabilirsiniz.

Sonuç

Özetlememiz gerekirse, OctaMeet sizlere VCaaS hizmeti sunar. Tek bir video konferans platform üzerinden; yüksek katılımlı ve uzun süren toplantılar düzenleyebilir, toplantılarda ihtiyacınız olacak verileri bulut teknolojisi ile saklayabilir, sunum yapabilir, webinarlar düzenleyebilir ve yaptığınız her şeyi kaydedebilirsiniz.

Tüm özelliklere ek olarak, Türkçe dil desteği ve yaşayabileceğiniz sorunları çözmek için hazırda bekleyen canlı destek ekibi ile size bütün bir deneyim sunuyoruz.

Dijital dönüşüme öncülük etmek isteyen OCTAPULL’un, günlük kullanımı hedefleyerek piyasaya sürdüğü OctaMeet’e ulaşmak için, Google Play veya AppStore üzerinde OCTAPULL uygulamasını indirebilir veya internet sitemizdeki fiyatlandırma kısmına geçiş yapabilirsiniz.


OCTAPULL

OCTAPULL

© 2024 Octapull | Bütün hakları saklıdır .