Dijital Dönüşüm İçin Liderlere 4 Öneri

Dijital dönüşüm, günümüzde her türlü organizasyon için tamamlanması gereken bir hedef konumunda. Organizasyonların liderleri de, bu dönüşüm için elini taşın altına koymak durumunda. Bu dönüşümü gerçekleştirmek tüm paydaşların elini taşın altına koymuş olması zorunlu olsa da, liderlerin bu konudaki sorumluluğu biraz daha fazla. 

İsterseniz yıllardır tecrübeli bir lider olun, isterseniz bu işe yeni başlamış birisi; işte sizlerle 2022 yılında dijital dönüşüme baş koymuş bir liderin yapması gereken 4 şey. 

1. Yeniliği Destekleyen Bir Kurum Kültürü Yaratın

Neredeyse her sektördeki çalkantıların ortasında, kültürü inşa etmeye zaman ayırmayı bırakın, ekipleri ayakta tutmak ve tükenmişlik, zayıf internet bağlantısı ve sağlıkla ilgili sıkıntılarla uğraşmak gerekti. 2022’ye girerken, kuruluşlarımızda yarattığımız kültüre yakından bakmalı ve bu kültürün yeniliği nasıl teşvik ettiğini düşünmeliyiz.

Bugün, her kuruluş dijital dönüşüm pastasından bir parça için can atıyor ancak araştırmalar, şirketlerin yüzde 73 kadarının çabalarının karşılığını göremeyeceğini söylüyor. Dijital dönüşüm, iyi fikir veya güçlü tasarım eksikliğinden dolayı başarısız olmaz; başarısız olur çünkü birçok şirket kültürü, katı eski yapılarını yenilik ve ilerleme lehine esnetme konusunda yetersiz donanıma sahiptir. Yeniliği günlük olarak destekleyen girişimleri uygulamak, ekiplerinize daha büyük ölçekte dönüşüme başarılı bir şekilde uyum sağlama becerileri kazandırabilir:

Başarısızlığı kabul edin: Küçük başarısızlıkların ekibinizi nasıl hüsrana uğrattığına odaklanmak yerine, yeni fikirleri kutlayın ve teşvik edin. Başarısızlıktan korkan takımlar, nadiren iş tanımlarının kısıtlamalarının dışına çıkarlar.

İş birliğini teşvik edin: Bağları güçlü ekipler, stres ve geçiş zamanlarında birbirlerine yaslanır. İş birliği yapmak için zaman yaratmak, “herkes kendi başına” zihniyetini ortadan kaldırır.

Cömertçe ödüller sunun: Başarıları için sürekli olarak övülen çalışanlar, beklentileri aşmaya çalışacak ve böylece yeniliği teşvik edecektir.

2. Trendleri Güncel Takip Edin

Alanınızda uzmansınız. Sektör bilginiz ve deneyiminiz sizi liderlik konumuna getirmiş olabilir ancak dijital dönüşüme öncülük etmek, alanınızda uzman olmaktan çok daha fazlasını içerir. Bu, gelişen olaylara güncel kalmakla ilgilidir.

Dijital teknolojilerin hızla geliştiğini ve farklı sektörlerdeki şirketlerin yeni ürünler ve hizmetler getirmek için bu teknolojileri denediğini ve bunlardan yararlandığını hepimiz biliyoruz. Cesur olun ve farklı sektörlerdeki şirketlerden öğrenin. Başarılı bir dönüşüm yolculuğu hakkında her okuduğunuzda, bir webinara katıldığınızda veya çevrim içi olarak başka bir BT lideriyle etkileşim kurduğunuzda, alanda neler olup bittiği ve hangi teknolojilerin ufukta görüldüğü hakkında bilgiler alın. 

Dijital ortamda, konfor alanınızın dışında kalan gelişmelere ayak uydurmak için çaba sarf etmek, sizi düşünceli bir lider olarak konumlandırır. Ekibiniz, onları yanlış yönlendirmemek için yeterince bildiğinizden emin olursa, etkiniz artar.

3. Dijital Dönüşüm Uzmanlarına Ne Zaman Danışmanız Gerektiğini Bilin

Dijital dönüşüm bunaltıcı olabilir. Dizginleri, dönüşümü uygulamada başarılı bir geçmişe sahip bir danışmanlık şirketine devretmek isteyebilirsiniz. Bunun kuruluşunuz için doğru seçenek olup olmadığını nasıl belirleyeceğinizi bilmek önemlidir.

Dijital dönüşüm genellikle yıkıcı, organizasyonlar arası değişim gerektirir. Dışarıdan bir uzman getirmek aradığınız çözüm olabilir. Bir dönüşüm uzmanı, geçişin yumuşak olmasına yardımcı olabilir ve değişimin neden faydalı olduğuna dair pek çok tecrübesi bulunur. 

Dışarıdan bir ortak getirmeye karar verirseniz, ekibin sektörünüze aşina olduğundan emin olun. Danışmanlık verenleri incelerken, işinizin geçmişini, uyguladığınız süreçleri ve hatta iç ilişkilerinizi öğrenmeye kararlı bir ekip seçin. Dönüşüm gerçekleşirken kuruluşunuza entegre olmakla ilgilenen danışmanlık şirketi, süreci kolaylaştırır ve başarı olasılığınızı artırabilir.

Dönüşüm sırasında çalışan memnuniyetini takip etmek, başarınızı ölçmek için iyi bir araç olabilir; işin içinden çıkamadığınız durumlarda danışmanlık şirketlerine başvurmak işinize yarayacaktır. 

4. Dönüşümün Sonuçlarını İyi Anlayın

Dijital dönüşümün yalnızca teknolojinizi güncellemekten daha fazlasını ifade ettiğini anlamak çok önemli. Dijital dönüşüm, müşteri deneyiminden yetenek kazanımına ve iş geliştirmeye kadar kuruluşunuzun her alanını etkiler. 

Müşterileri ve müşterileri dönüşüm yolculuğunuzun ayrılmaz bir parçası yapın. Müşterilerinizin dönüşümünüz hakkındaki feedbacklarını almak için mutlaka anketler düzenleyin. 

Güçlü bir lider ekibi, kapsamlı bir dijital dönüşüm stratejisi geliştirirken işin tüm yönlerini dikkate alacaktır. Dijital dönüşümün radikal, düzensiz bir değişim değil, sürekli daha yenilikçi olmak için iyi düşünülmüş ve organize bir çaba olduğu fikriyle liderlik ettiğinizde, panik yaratmadan ekiplerinizin güvenini kazanacaksınız.


OCTAPULL

OCTAPULL

© 2024 Octapull | Bütün hakları saklıdır .